Smotanový koláč s tvarohom pripravený bez múky a cukru! Zachutí každému, kto ho ochutná

Uprednostňujete dezerty bez múky? Tak potom Vás tento fantastický citrónový koláč veľmi poteší. Nachádza sa v ňom nadýchaný krém s príchuťou citrónu si zamilujte už po prvom kúsku.

Týmto dezertom tak urobíte veľkú radosť prípadne i niekomu, kto trpí celiakiou. Podľa nášho receptu môžete postupovať jednoducho krok za krokom ešte dnes.

ingrediencie:

  • 500 g tvarohu 
  • 125 g masla 
  • 2 vajcia 
  • Jemne strúhaná kôra z jedného citróna 
  • Sladidlo podľa chuti 
  • 2 kelímky smotany 
  • 2 kelímky kyslej smotany 
  • 2 balíčky vanilkového pudingu

postup:

1) Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si tortovú formu – vymastíme, vysypeme, alebo ju vyložíme papierom na pečenie.

2) Tvaroh zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou, vajcami a maslom. Pridáme štipku soli a sladidlo podľa chuti. Všetko premiešame mixérom na krémovú hmotu a pridáme dve lyžice pudingového prášku. Znovu premiešame.

3) Kyslú smotanu zmiešame so sladidlom a zostávajúcim pudingom. Ak chcete, môžete pridať aj viac citrónove kôry. Premiestnime do nachystané formy a pečieme po dobu jednej hodiny, zakrytú papierom na pečenie. Keď korpus vychladne, potrieme ho krémom.

4) Ušľaháme si samotnú smotanu. Tú navrstvíme na krém. Tortu necháme niekoľko hodín vychladiť v chladničke.

Zdieľajte tento báječný recept na smotanový koláč bez múky a cukru is vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

 ZDROJ:smakinatalerzu.kobieceinspiracje.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>