Slonia slza, jednoduchý receptík, ktorý zvládne každá gazdinka

Toto je veľmi obľúbený koláčik celej mojej rodiny a je veľmi jednoduchý. Urobíme cesto, krém, vložíme banán a ozdobíme. A je hotovo!

Slonia slza

Suroviny na piškótu:

  • 5 vajec
  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 polievkových lyžíc vlažnej vody
  • 2 polievkové lyžice kakaa

Plnka:

  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 4 polievková lyžica vriaceho mlieka
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 polievková lyžica rumu
Postup:

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, pomaly pridávame žĺtka, vodu a múku s práškom do pečiva a kakao .Vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečieme 15 min. v zohriatej rúre na 180°C. Po upečení preložíme v strede cesto cez valček a necháme tak vychladnúť. Kým sa nám cesto pečie, pripravíme plnku.

Plnka:150 g mletých orechov zabaríme so 4 PL vriaceho mlieka. 250 g masla vyšľaháme s 200 g praškového cukru,1 vanilkou, 3 PL rumu, plnka bude jemnejšia je jemnešia. Namočené orechy spojíme s vyšľahaným maslom. Vychladnutú piškótu natrieme plnkou, do stredu dáme banán a opäť preložíme. Môžeme poliať čokoládou alebo potrieť plnkou ak nám zostala.
ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>