Ingrediencie:
- 4 vaječné bielky
- 250 gramov práškového cukru + 1 polievková lyžica
- 400 gramov jahôd
- 1 lyžička škrobu
- 1 lyžička jablčný ocot
- potravinárske farbivo (nepovinné)
- 300 ml silnej šľahačky + trochu na servírovanie
Postup prípravy:
Najprv vyslaháme mixérom bielky do tuha. Potom som za stáleho sľahania pridáme jemný krystalový cukor po lyziciach. Tuhý bielkový sneh dáme na plech velkosti 20/30cm, na ktorý sa dá papier na pečenie.
Roládu upečieme vo vyhiatej rúre 150C 20 minút. Treba to sledovať. Velmi zaleží od rúry. Roláda je upečená, keď je na vrchu kremovej farby. Upečenú roládu vyberieme s papierom z plechu a otočíme ju na pripravený papier na pečenie, ktorý posypeme jemným kryštalovým cukrom.
Na vychladený plat natrieme vyšľahanú šľahačku a do plovice plátu poukladáme ovocie. Určite sa možete použiť hociake iné ovocie. Najlepšie je kyselkavé ovocie.
Roládu potom pomocou papiera zrólujte.
Takto vyzerala po preložní a ozdobení.
ZDROJ:cpykami.ru