Slávna Pavlova roláda, tento dezert si vás získa už od prvého kusu

Jemný, topiaci sa, mierne sladký, s ľahkou jahodovou kyslosťou, tento dezert z prvého kusu dobýva. Strawberry meringue roll je perfektný počas horúcej sezóny. Perfektne zdobí slávnostný stôl a pripravuje sa veľmi rýchlo! Uistite sa, že si zapíšete recept a aspoň raz ho uvaríte – nebudete ľutovať.

Ingrediencie:

  • 4 vaječné bielky
  • 250 gramov práškového cukru + 1 polievková lyžica
  • 400 gramov jahôd
  • 1 lyžička škrobu
  • 1 lyžička jablčný ocot
  • potravinárske farbivo (nepovinné)
  • 300 ml silnej šľahačky + trochu na servírovanie

Postup prípravy:

Najprv vyslaháme mixérom bielky do tuha. Potom som za stáleho sľahania pridáme jemný krystalový cukor po lyziciach. Tuhý bielkový sneh dáme na plech velkosti 20/30cm, na ktorý sa dá papier na pečenie.

Roládu upečieme vo vyhiatej rúre 150C 20 minút. Treba to sledovať. Velmi zaleží od rúry. Roláda je upečená, keď je na vrchu kremovej farby. Upečenú roládu vyberieme s papierom z plechu a otočíme ju na pripravený papier na pečenie, ktorý posypeme jemným kryštalovým cukrom.

Na vychladený plat natrieme vyšľahanú šľahačku a do plovice plátu poukladáme ovocie. Určite sa možete použiť hociake iné ovocie. Najlepšie je kyselkavé ovocie.

Roládu potom pomocou papiera zrólujte.

Takto vyzerala po preložní a ozdobení.

ZDROJ:cpykami.ru

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>