Slaná bábovka! Stačí zmiešať všetky suroviny, vytvoriť cesto a dať piecť. Za pár minút budete mať na stole vynikajúce slanú dobrotu

 

Fantastická, jednoduchá a rýchla … Presne taká je slaná bábovka, ktorej prípravu zvládne skutočne každý. Je skvelým predjedlom, zaujímavú obmenou večera alebo oku lahodiace dobrotou na párty. Pripraviť ju môžete aj ako slaný koláč. Podáva sa teplá, ale chutí skvele aj za studena. Pripravte si túto šťavnatú lahôdku podľa nasledujúceho receptu a určite s ňou potešíte hostí alebo svojich blízkych.

Kto by nemiloval bleskové recepty, ktorých príprava je nesmierne jednoduchá. Presne taká je slaná bábovka, ktorá je dôkazom toho, že aj z pár klasických surovín sa dá vykúzliť zaujímavá a chutná dobrota.

Čo budete potrebovať:

(Šálka ​​s objemom 200 ml)

  • 2 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 150 g tvrdého syra
  • 150 g kyslých uhoriek
  • 150 g šunky
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka bieleho jogurtu
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 vajcia
  • 100 g strúhaného syra (napr. Gouda)
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti

    Postup:

    Pripravíme si misu, do ktorej rozbijeme vajíčka. Tie následne vyšľaháme a pridáme olej. Do zmesi za stáleho šľahania pridávame biely jogurt. Múku, ktorú sme si rozmiešali s práškom do pečiva postupne pridávame k ostatným surovinám. Pomocou mixéra by sme mali vypracovať hladkú hmotu. Zavárané uhorky si nakrájame na drobné kocky. Rovnaký postup zvolíme pri šunke a syra. Tieto suroviny následne pridáme do cesta a dôkladne zamiešame lyžicou. Takto pripravené cesto nakoniec osolíme a okoreníme. Pripravíme si formu na pečenie (ako na bábovku), ktorú vymažeme maslom a posypeme múkou. Do formy následne vylejeme cesto a umiestnime ju do rúry, ktorú sme vyhrali na 200 stupňov. Pečieme 30 minút.

    Po pol hodine bábovku vyklopíme z formy a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vrch bábovky posypeme strúhaným syrom a pečieme ďalších 15 minút pri rovnakej teplote.
    Po upečení slanou bábovku necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame. Podávame ju teplú, ale skvele chutí aj za studena.

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>