Skvelý tvarohový krém, ktorý sa hodí do všetkých sladkých dobrôt

Neviete akým krémom naplniť koláčik alebo tortu? Pripravili sme si pre vás skvelý recept na tvarohový krém, ktorý sa hodí do rôznych koláčov alebo na plnenie torte.

suroviny:

  • 320 g jemný tvaroh
  • 175 g maslo
  • 90 g práškový cukor
  • 65 g kondenzované mlieko
  • 1 bal.vanilkový cukor
  • 1 PL koňak alebo vaječný likér

postup prípravy:

  1. Maslo nechajte pri izbovej teplote stáť minimálne 2 hodiny, aby ste ho nemali príliš tvrdé.
  2. Keď má maslo izbovú teplotu, pridáme práškový cukor a vanilkový cukor a mixérom rozmixujeme do peny.
  3. Do takto vyšľahanej peny postupne tenkým prúdom pridávame salko (za stáleho šľahania). Na záver pridáme likér alebo koňak (podľa toho čo vám chutí) a ešte raz krátko mixujeme.
  4. Tvaroh metličkou vymiešame, aby nebol tuhý a postupne ho pridávame do maslového základu.
  5. Krém je jemný, nadýchaný a naplniť môžeme rôzne zákusky.

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>