Neviete akým krémom naplniť koláčik alebo tortu? Pripravili sme si pre vás skvelý recept na tvarohový krém, ktorý sa hodí do rôznych koláčov alebo na plnenie torte.
suroviny:
- 320 g jemný tvaroh
- 175 g maslo
- 90 g práškový cukor
- 65 g kondenzované mlieko
- 1 bal.vanilkový cukor
- 1 PL koňak alebo vaječný likér
postup prípravy:
- Maslo nechajte pri izbovej teplote stáť minimálne 2 hodiny, aby ste ho nemali príliš tvrdé.
- Keď má maslo izbovú teplotu, pridáme práškový cukor a vanilkový cukor a mixérom rozmixujeme do peny.
- Do takto vyšľahanej peny postupne tenkým prúdom pridávame salko (za stáleho šľahania). Na záver pridáme likér alebo koňak (podľa toho čo vám chutí) a ešte raz krátko mixujeme.
- Tvaroh metličkou vymiešame, aby nebol tuhý a postupne ho pridávame do maslového základu.
- Krém je jemný, nadýchaný a naplniť môžeme rôzne zákusky.
ZDROJ.bidista.com