Bábovka vďaka náplni zo smotanového syra získava nový rozmer. Pri tomto recepte sú pridané nejaké tie ingrediencie navyše a dôležité je použiť čo najzrelšie banány. Ak ste zistili, že nejaké prezreté máte práve doma a už je asi nikto jesť nebude, môžete ich použiť práve takto. Dúfam, že recept vyskúšate a verím, že si ho zamilujete.
Na banánovú bábovku potrebujete:
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 1/4 hrnčeka kryštálového cukru
- 1/4 hrnčeka oleja
- 1/4 hrnčeka bieleho jogurtu
- 1 vajíčko
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 hrnček roztlačených zrelých banánov
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka soli
Na krémovú náplň:
- 1 hrnček krémového syra izbovej teploty, môžete vyskúšať aj tento
- 2 lyžice hladkej múky
- trošku nastrúhanej kôry z pomaranča
- 1 vajíčko
postup:
Rúru si predhrejeme na 200 ° C a formu na bábovku si vymastíme maslom, poprípade môžete použiť aj olej v spreji. Ak nemáte bábovkovú formu, môžete použiť aj nejakú inú, v tvare, ktorý vám najviac vyhovuje. Vo veľkej miske si najprv roztlačíme banány.
V inej miske zmiešame dohromady trstinový a biely cukor, vajíčko, olej, jogurt a vanilkový extrakt. Pomaly primiešavame múku, škoricu, kypriaci prášok a soľ. Do cesta nakoniec primiešame roztlačené banány. Cesto si odložíme nabok, kým budeme robiť krémovú plnku. Dohromady vymiešame krémový syr, múku, kôru z pomaranča. Keď sú všetky ingrediencie dobre prepojené, pridáme vajíčko a pokračujeme v miešaní.
Polovicu cesta teraz nalejeme do formy a do stredu pridávame krémovú náplň.Dajte si pozor na to, aby sa krémová náplň nedotýkala okrajov formy, má byť skôr v stredu.
Potom už len prilejeme zvyšok cesta a necháme to chvíľočku usadiť. V rúre bábovku pečieme približne 35-40 minút. Po upečení, ju necháme aspoň 15 minút chladnúť a môžeme podávať.
Nezabudnite pred podávaním ešte bábovku posypať práškovým cukrom.
ZDROJ:takprosto.cc