Chceli by ste si osladiť nedeľu, nemáte však náladu či schopnosti na komplikované vypekanie? Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása. Preto vám ponúkame recept, ktorý zvládne aj pekár začiatočník, chuťou však uspokoja aj ozajstných labužníkov. Príprava vám nezaberie viac ako hodinku, pochutnávať si však na ňom budete oveľa dlhšie.
Ovocné potešenie
Jednoduchosť spočíva v tom, že všetky suroviny meriame pomocou jedného hrnčeka s objemom 1,5-2 dcl.
Potrebujeme:
- 2,5 hr hrubej múky
- 1,5 hr kryštálového cukru
- 1 hr mlieka
- 0,5 hr oleja
- 2 -3 vajíčka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- a akékoľvek ovocie, najlepšie čerstvé
Postup:
V mise ručne alebo mixérom vymiešame vajcia a cukor. Postupne prilievame olej, potom mlieko. Prisypeme vanilkový cukor a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme múku. Cesto by malo byť husté, ale liate. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech, a na povrch rozložíme ovocie. Pečieme pri 200 stupňoch asi 30 min. Ak máme kyslejšie ovocie, môžeme po vybratí z rúry ešte posypať práškovým cukrom.