Skvelý dezert pre návštevu už máte jasný. Príprava rýchla, chuť neuveritelná, túto novinku pripravíte z pár klasických ingrediencií

Zakaždým, keď má prísť návšteva, trápite s rovnakým problémom. Čo upiecť alebo pripraviť, aby to bolo chutné, rýchle, ale hlavne nie nudné? Veď je to stále dookola – medovník, Tiramisu, bábovka a ide sa odznova. Čo táto urobiť recept, ktorý je nový, neopozeraný a nemenej chutný?

Presne taký je tento jednoduchý recept na znamenitý dezert, ktorým skvele pohostíte každú návštevu. Je jedno o koho sa jedná, vždy budete sláviť úspech. A pripravte sa, že budete rozdávať tento recept.

Dezert, čo sa rozplýva na jazyku

Na prípravu tohto chutného dezertu budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 320 g múky
  • 500 g margarínu alebo masla
  • 7 lyžíc vody, štipka soli, polievková lyžica cukru, štipka kyseliny citrónovej
  • 380 g kondenzovaného mlieka
  • 100 g vlašských orechov

Recept sa skladá z dvoch krokov. Najprv si pripravíme korpus a potom krém. Korpus urobíme tak, že si preosejeme do misky múku a pridáme 250 g masla alebo margarínu. Všetko dôkladne premiešame, ideálne rovnú rukami, aby sa cesto dobre prepracovalo. Postupne pridávajte studenú vodu. Celkom 7 lyžíc. Stále dôkladne premiešavame a miešame, aby sa cesto dobre prepracovalo. Potom ho uložíme na hodinu odpočinúť do chladničky.

Vychladené cesto teraz rozdelíme na deväť rovnakých častí. Každú časť vyvaľkáme na tenkú guľatú placku, ktorú upečieme do zlatista. Pečieme po dobu asi 5-7 minút, ale stále nakúkajte do rúry, či cesto príliš nehnedne. Tento proces chvíľu zaberie, ale výsledok stojí za to. Placky by mali mať ideálne rovnakú hrúbku i veľkosť.

Teraz je čas na prípravu krému. Zmiešajte mäkké maslo alebo margarín (250 g) s kondenzovaným mliekom. Do krému je možné pridať nasekané orechy. Pokiaľ orechy nejete alebo nemôžete, možno ich ľahko nahradiť napríklad kokosom alebo kúsky čokolády. Krém uložte do chladničky, aby bol na servírovanie pekne stuhnutý.

Vychladnuté pláty torte si teraz pripravte a postupujte nasledovne. Každý plát najprv pomažte krémom a naň priklopte ďalší plát a postup opakujte, kým nebudete mať hotovo. Zvyšok krému môžete použiť na dozdobenie povrchu. Hore dajte orechy alebo čerstvé ovocie, zdobenie môžete urobiť aj pomocou čokoládových hobliniek alebo toping.

Torta je teraz nutné nechať poriadne uležať, aby sa krém mohol vsiaknuť do cesta a celú tortu nielen držal pri sebe, ale bol aj vláčny. Ideálne ho teda nechajte odpočinúť do druhého dňa.

Radosť zo skvelého výsledku

Tortu chutí naozaj famózne, a pritom sa skladá je z niekoľkých základných ingrediencií. Rozhodne s ním nespravíte hanbu pri žiadnej príležitosti a vaša rodina aj priatelia budú obdivovať vaše kuchárske umenie.

Jedinou nevýhodou je, že torta je pomerne kaloricky náročný. Je v ňom veľa masla a kondenzované mlieko tiež nepatrí k najzdravším potravinám. Keď už ale raz „hrešíte“, tak nech to aspoň stojí za to. A tento tortu môžete ísť večer vybehať.

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>