Skvelé limetkové rezy s kyslou smotanou a tvarohom. Tejto kombinácii nemožno odolať

Už to tak funguje po stáročia, že klasické koláče na plechu patria medzi najobľúbenejšie. Budete mať návštevu a radi by ste ich prekvapili niečím novým? Nejakou dobrotou, čo oslní Vaše chuťové bunky. Kombinácia jemného tvarohu s osviežujúcou chuťou limetky je niečo
božieho. Príprava týchto rezov je naozaj jednoduchá a pomerne aj rýchla. Zaručene si pochutnáte Vy aj celá Vaša rodinu alebo zrovna návšteva, čo očakávate.

Čo budete potrebovať (1 plech 28 × 43 cm):

  • 300 g hladká múka
  • 2 lyžice kakaa
  • 150 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 100 ml kefíru
  • 80 ml oleja
  • 2 lyžičky nastrúhanom limetkovej kôry
  • 500 g tvarohu
  • 1 téglik kyslej smotany
  • šťava z 1 limetky
  • 200 g práškového cukru
  • semienka z vanilkového struku
  • 1 želatína na stuženie krému
  • 100 g čokolády
  • 1 lyžica masla

postup:

  • Vo veľkej mise si rozbitevajcia a vyšľahajte s cukrom do hladkej peny.
    Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a limetkovou kôrou.
  • Ako Vám vznikne hladké cesto, pridajte olej a kefír. Všetko dôkladne premiešajte, aby bolo cesto bez hrudiek.
  • Plech vyložte papierom na pečenie a nalejte cesto. Pečte na 180 ° C počas 25 minút.
  • Medzitým si ušľahajte tvaroh s kyslou smotanou, vanilkou a limetkovou šťavou, dochuťte práškovým cukrom. Záleží na vás, ako veľmi sladké to chcete.
  • Ďalej si pripravte želatínu podľa návodu a vmiešajte do krému.
  • Pripravený krém môžete natierať na vychladnutý korpus.
  • Ako ozdobu môžete zvoliť roztavenú čokoládu a alebo ju môžete nastrúhať.

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>