Už to tak funguje po stáročia, že klasické koláče na plechu patria medzi najobľúbenejšie. Budete mať návštevu a radi by ste ich prekvapili niečím novým? Nejakou dobrotou, čo oslní Vaše chuťové bunky. Kombinácia jemného tvarohu s osviežujúcou chuťou limetky je niečo
božieho. Príprava týchto rezov je naozaj jednoduchá a pomerne aj rýchla. Zaručene si pochutnáte Vy aj celá Vaša rodinu alebo zrovna návšteva, čo očakávate.
Čo budete potrebovať (1 plech 28 × 43 cm):
- 300 g hladká múka
- 2 lyžice kakaa
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 100 ml kefíru
- 80 ml oleja
- 2 lyžičky nastrúhanom limetkovej kôry
- 500 g tvarohu
- 1 téglik kyslej smotany
- šťava z 1 limetky
- 200 g práškového cukru
- semienka z vanilkového struku
- 1 želatína na stuženie krému
- 100 g čokolády
- 1 lyžica masla
postup:
- Vo veľkej mise si rozbitevajcia a vyšľahajte s cukrom do hladkej peny.
Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a limetkovou kôrou. - Ako Vám vznikne hladké cesto, pridajte olej a kefír. Všetko dôkladne premiešajte, aby bolo cesto bez hrudiek.
- Plech vyložte papierom na pečenie a nalejte cesto. Pečte na 180 ° C počas 25 minút.
- Medzitým si ušľahajte tvaroh s kyslou smotanou, vanilkou a limetkovou šťavou, dochuťte práškovým cukrom. Záleží na vás, ako veľmi sladké to chcete.
- Ďalej si pripravte želatínu podľa návodu a vmiešajte do krému.
- Pripravený krém môžete natierať na vychladnutý korpus.
- Ako ozdobu môžete zvoliť roztavenú čokoládu a alebo ju môžete nastrúhať.
ZDROJ.bidista.com