Skvelá omeleta na raňajky – s mozzarellou, cherry paradajkami a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou

Prečo sa oplatí jesť omeletu na raňajky? Existuje niekoľko dôvodov! Vajce sú veľmi dobrým zdrojom bielkovín, ktoré nielen obmedzujú našu chuť do jedla, takže sa cítime dlhšie dlhšie, ale tiež nám dávajú veľa energie.

To však nie je všetko. Vajcia sú tiež bohatstvom vitamínov a minerálov. V nich nachádzame vitamíny A, E, D, K a B. V nich sa nachádzajú aj horčík, fosfor, draslík, vápnik, železo a zinok.

Po celé roky boli vajcia považované za nezdravé a s vysokým obsahom cholesterolu. Je to však mýtus a vajcia môžu byť užitočné aj pri strave. Neobsahujú veľa kalórií, vyvolávajú pocit sýtosti a pomáhajú stabilizovať hladinu cukru v krvi. Osoba s redukčnou diétou môže jesť až 7 vajec týždenne bez výčitiek svedomia.

Ingrediencie pre omeletu:

  • 2-3 vajcia
  • pár guličiek mozzarely v marináde
  • stonka čerstvej petržlenovej vňate
  • pár cherry paradajok
  • maslo určené na vyprážanie
  • soľ
  • korenie

príprava:

Pripravte si misku. Potom do nej nalepte vajíčka a pridajte soľ a korenie. Potom ich rozmiešajte vidličkou alebo šľahačkou tak, aby penili. V tomto recepte teraz nebudeme pridávať doplnky.

Maslo zahrievame na panvici a po rozpustení pridáme vajíčka. Omeletu opečte na miernom ohni a súčasne nakrájajte paradajky na polovicu, rovnako ako mozzarellové gule. Položte polovice predtým narezaných surovín na omeletu a zakryte vekom.

Smažte na miernom ohni, kým sa vajíčko správne opečie a kým sa mozzarellové gule neroztopia. Teraz odstránime omeletu z taniera a posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

ZDROJ.dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>