Ak vás nudia obvyklé sendviče, musíte to vyskúšať. Lahodná jemnosť! Je to tiež dobré pre chlieb, ale môže byť tiež podávané so studenou misou a môže byť súčasťou slávnostnej večere.
zloženie:
- 1 karfiol na hlavu
- 1 pór
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlen
- 4 lyžice majonézy
- 4 lyžice smotany
- 1 čajová lyžička horčice
- soľ, korenie
príprava:
Aplikujte na kúsky karfiol a dôkladne umyte a potom varte v slanej vode. Potom položte do misy a rozmiešajte s mixérom, nechajte vychladnúť. Medzitým sme narežeme a rozmixujeme bielu časť póru spolu s petržlenom. V miske zmiešame majonézu so zakysanou smotanou a horčicou a cesnak rozdrvený. Premiešajte s karfioom, nakrájaným pórom a petržlenom. Posolíme, okoreníme, dajte to do chladničky na pol hodinu a podávajte.
ZDROJ:ketkes.com