Skutočná pochúťka: paradajkový šalát. Jednoduchý, ľahký a veľmi chutný

Pre čerstvé pečené mäso alebo ryby, omelety a zemiakové potraviny, ale s čerstvým chlebom, je to vynikajúca dobrá chuť!

prísady:

  • 1 kg paradajok
  • citrónovú šťavu z 1 citrónu
  • 1 lyžica cukru, 1/2 lyžičky soli
  • mleté korenia
  • 1 čajová lyžička jemne nakrájaná zelená petržlenová vňať
  • 1 kávová čajová lyžička nasekanej pažítky
  • možno 1-2 lyžice oleja

postup:

  1. Paradajky ponorte do vriacej vody, nechajte namočené na chvíľu a odstráňte pokožku.
  2. Semená lúpaných paradajok sa odstráni špicatým nožom, paradajky sa narežú na pásiky s hrúbkou 1/2 cm.
  3. Do veľkej hlbokej misy dajte paradajky, ľahko osolíme a okoreníme, posypeme cukrom a malým množstvom citrónovej šťavy. Posypeme jemne narezanou ptržlenovou vňaťou a pažítkou a posypeme niekoľkými kvapkami oleja.
  4. Namiesto citrónovej šťavy môžete použiť ocot, ak máte silný ocot (20%), polovicu vody, aby šalát nebol príliš kyslý.
  5. Ochlaďte ho, ale vyberte ju z chladničky pol hodiny pred konzumáciou, pretože jej aróma je skutočne pri izbovej teplote.)

Namiesto pažítky môžete tiež použiť jemne nakrájanú cibuľu. Tento šalát sa dá vyrobiť aj s majonézou alebo s majonézovou omáčkou.

Namiesto soli, paradajky je dobrý ochutený aj s oreganom alebo bazalkou a kvapka olivového oleja spraví nebeský šalát.

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>