Škorica je voňavý zázrak, ktorý pomôže v boji proti baktériám a zápalom

Blahodarné účinky aromatickej kôry škoricovníka sú známe už tisíce rokov, prvé zmienky boli zaznamenané už v starovekom Egypte. Usušené stonky škoricovníka boli však záležitosťou vyvolených. To našťastie dnes už neplatia, a tak sa škorice stala dostupným a obľúbeným korením. V zásade rozlišujeme medzi pravou cejlónskou a čínskou škoricou odrody Cassia – tá je najrozšírenejšia, ale bohužiaľ menej kvalitná.

Mletá škorica

Vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu a látka cinnamaldehyd má antimykotické a  antibakteriálne účinky, prospieva pri dentálnej hygiene a proti prejavov zápachu z úst. Je skvelá pri boji s kašľom, nachladnutím a chorobami horných ciest dýchacích. Dokáže znížiť koncentráciu krvného cukru v krvi a  spomaľuje vstrebávanie sacharidov . Je ideálny ju teda pridávať do pokrmov s vyšším obsahom cukrov a škrobov, zvýšenie hladiny cukru v krvi nebude tak skokové, čo ocenia nielen ľudia, ktorí si strážia váhu.

Dá sa použiť okrem iného aj ako prírodný konzervant, obsahuje vlákninu, železo, vápnik a mangán. Škorica ponúka bohatý zdroj antioxidantov ako polyfenoly, znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych chorôb, znižuje krvný tlak, zrážanlivosť krvi a hodnoty cholesterolu v krvi. Je však dobré mať na pamäti, že v nadmernom množstve môže byť toxická, preto to s jej konzumáciou nepreháňajte.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>