Recept na výbornú ovocnú tortu s kiwi.
Ingrediencie:
- 5 ks vajce
- 5 PL práškový cukor
- 4 PL hladká múka
- 1/2 ks kypriaci prášok
- 1 PL kakaový prášok
- trochu tuk a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy
- 6 ks kiwi
- 1 ks vanilkový cukor
- 2 PL cukor
- 1 ks puding zlatý klas
- 300 ml voda
- 1 ks veľký vanilkový jogurt
- 500 g jemný tvaroh
- 1 ks prášková želatína
- 150 ml voda
- podľa chuti med alebo cukor
Postup:
Cesto: 5 bielkov vyšľaháme, pridáme 5 lyžíc práškového cukru, opäť šľaháme do tuha. Zašľaháme 5 žĺtkov a na záver vmiešame 1 lyžicu kakaa a 4 lyžice hladkej muky zmiešanej s kypriacim práškom do pečiva. Kakaové cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov.
2.
Na vychladnutý kakaový korpus vylejeme kiwi plnku, ktorú si pripravíme takto : Zrelé kiwi očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca zalejeme 100 ml vody a prevaríme 2-3 minútky, pridáme cukor a vanilkový cukor. Premiešame. V 200 ml studenej vody rozmiešame 1 vanilkový pudingový prášok a vlejeme ku kiwi základu. Celé premiešame a privedieme k varu. Hotové ešte hotové ešte horúce vylejeme na vychladnutý kakaový korpus.
3.
Jogurtovo-tvarohová plnka: Vo veľkej miske rozmiešame jogurt spolu s jemným tvarohom, podľa chuti osladíme medom, alebo cukrom. Do 150 ml vody vysypeme želatínu na prípravu plnky a necháme 10 minút napučať. Potom túto zmes prehrejeme a vlejeme do jogurtu, zmiešaného s tvarohom. Vylejeme na vychladnutú kiwi plnku a necháme na chladnom mieste odpočívať a tuhnúť.
4.
Nakoniec celú tortu ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
ZDROJ.ketkes.com