Perfektná torta na leto, mierne sladká a osviežujúca.
cesto:
- 5 ks vajcia
- 5 lyžíc kr. cukor
- 4 kvapky citrónovej aróma
- 2 lyžice slnečnicový olej
- 5 lyžíc hladká múka
- 2 lyžice kukuričný škrob
- 1 lyžička prášok do pečiva
- maslo na vymastenie plechu
- strúhanka na vysypanie plechu
Krém I:
- 3 bal smotanový puding
- 2 bal čoko piškóty
- 900 ml nápoj Kubík (banán-kiwi)
Krém II:
- 400 mlsmotana na šľahanie
- 1 ks želatína s príchuťou kiwi
poleva:
- 1 ks želatína s príchuťou kiwi
- 800 ml horúca voda
Postup prípravy:
Pripravíme si plech na pečenie ( 35 x 25 cm ), ktorý natrieme maslom a vysypeme strúhankou. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov .
Vajíčka si s cukrom a citrónovou arómou vyšľaháme do peny. Potom pridáme olej a ako posledný pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričným škrobom. Dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Vylejeme do pripraveného plechu a pečieme približne 20 – 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Krém č.1
1,5 hrnčeka nápoja Kubík si oddelíme a vo zvyšnom si uvaríme puding . Ešte horúci ho nalejeme na upečený a vychladnutý korpus . Poukladáme čoko piškóty.
Krém č.2
V 1,5 hrnčeku Kubíka si rozpustíme želatínu. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a keď máme vychladnutý želatínu, po častiach ju vmiešame ku šľahačke. Navrstvíme na čoko sušienky a dáme do chladničky minimálne na 2 hodiny.
Vrchná vrstva:
Želatínu si rozpustíme v 800 ml horúcej vody a necháme mierne vychladnúť. Nalejeme na stuhnutú šľahačku a znova dáme chladiť na minimálne 2 hodiny. Na vrch zákuska môžeme poukladať plátky kiwi.
Nakrájame na rezy a podávame.
ZDROJ:obzarciuch.pl