Šalie po ňom celý svet, japonský tvarohový koláč len z 3 prísad

Túžba variť japonský tvarohový koláč sa narodila po tom, ako sme videli film. Hoci je toto majstrovské dielo cukrárskeho umenia, má bezprecedentnú popularitu medzi miestnym obyvateľstvom a turistami.

Jemný, vzdušný ako špongia, japonský dezert zachytilo oko, hoci to zvyčajne nie je zdobené ničím: predstavte si svieži, mierne trasiaci s krémovou chuťou. Je to božské!

Pripravte si japonský tvarohový koláč doma, je jednoduchý, budete potrebovať len 3 najbežnejšie produkty.

Japonský tvarohový koláč

prísady:

  • 3 vajcia
  • 120 g syra napr. mascarpone
  • 120 g bielej čokolády

postup:

Najprv si oddelíme bielka od žĺtok, a potom dáme bielka v mise odpočívať do chladničky. Trúbu si predhrejeme na 170 stupňov.

Ďalej rozlámeme čokoládu a roztopiť ju nad hrncom s vodou.

Bielka z vajíčka si vyšľaháme do tuha, pomôcť si môžeme samozrejme aj mixérom. Potom si do hladka rozpustenej čokolády pridáme syr a premiešame, všetko robíme nad parou. Keď urobíme tento krok, dáme nádobu so zmesou preč z tepla. Pridáme žĺtka a premiešame.

Postupne popridáme do krémovej zmesi bielka. Najprv jednu tretinu, potom ostatok. Premiešame ručne. Formu vystelieme papierom na pečenie, ktorý si predtým potrieme olejom alebo maslom. Nádobu naplníme zmesou a položíme ju na plech s horúcou vodou.

Takto pripravenú zmes vložte do trúby a pečte 15 minút na 170 stupňov, potom ďalších 15 minút na 160 stupňov a napokon trúbu vypnite a nechajte dôjsť ešte 15 minút. Hotový koláčik môžete posypať cukrom a podávať!

Uisťujeme vás, že budete z neho nadšený, nie je divu, že sa nazýva aj tvarohový koláč pre jeho jemnosť a jemnú chuť. Skúste to variť?
ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>