Túžba variť japonský tvarohový koláč sa narodila po tom, ako sme videli film. Hoci je toto majstrovské dielo cukrárskeho umenia, má bezprecedentnú popularitu medzi miestnym obyvateľstvom a turistami.
Jemný, vzdušný ako špongia, japonský dezert zachytilo oko, hoci to zvyčajne nie je zdobené ničím: predstavte si svieži, mierne trasiaci s krémovou chuťou. Je to božské!
Pripravte si japonský tvarohový koláč doma, je jednoduchý, budete potrebovať len 3 najbežnejšie produkty.
Japonský tvarohový koláč
prísady:
- 3 vajcia
- 120 g syra napr. mascarpone
- 120 g bielej čokolády
postup:
Najprv si oddelíme bielka od žĺtok, a potom dáme bielka v mise odpočívať do chladničky. Trúbu si predhrejeme na 170 stupňov.
Ďalej rozlámeme čokoládu a roztopiť ju nad hrncom s vodou.
Bielka z vajíčka si vyšľaháme do tuha, pomôcť si môžeme samozrejme aj mixérom. Potom si do hladka rozpustenej čokolády pridáme syr a premiešame, všetko robíme nad parou. Keď urobíme tento krok, dáme nádobu so zmesou preč z tepla. Pridáme žĺtka a premiešame.
Postupne popridáme do krémovej zmesi bielka. Najprv jednu tretinu, potom ostatok. Premiešame ručne. Formu vystelieme papierom na pečenie, ktorý si predtým potrieme olejom alebo maslom. Nádobu naplníme zmesou a položíme ju na plech s horúcou vodou.
Takto pripravenú zmes vložte do trúby a pečte 15 minút na 170 stupňov, potom ďalších 15 minút na 160 stupňov a napokon trúbu vypnite a nechajte dôjsť ešte 15 minút. Hotový koláčik môžete posypať cukrom a podávať!