Šachovnica na plechu, mimoriadne dobrý zákusok s tvarohovým krémom, ktorý máte za 30 minút hotový

Dnes vám ukážeme recept, ktorý teší nielen chuťové poháriky, ale aj oči. Tvarohové koláče sú sladkosť, ktorá bude vždy chutiť a bude sa dať robiť na sto spôsobov. A čo tak šachovnicový koláč? Takto jednoducho sa dá pripraviť.

Šachovnica na plechu

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 50 ml mlieka
  • 2 PL kakaa
  • 150 g masla
  • 180 g múky
  • 3 vajcia
  • 1 ČL prášku do pečiva

Na plnku:

  • 4 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 700 g jemného tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 125 g masla
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na glazúru:

  • 100 g horkej čokolády
  • 50 g masla

Postup:

V nádobe si zmiešajte mlieko, kakao, cukor a maslo a nechajte ich na miernom ohni rozpustiť. Zmes dôkladne miešajte, aby neprihorela. Keď sa všetko spojí a zmes ostane konzistentná, odstráňte ju z plameňa a nechajte vychladnúť. V miske si zmiešajte múku, prášok do pečiva a celé vajíčka a ručným mixérom vypracuje hustú zmes. Potom pomaly prilievajte vychladnuté mlieko s kakaom a ostatnými ingredienciami.

Cesto dobre vyšľahajte a vylejte na plech vyložený papierom na pečenie. Dajte ho piecť na 25-30 minút  do rúry predhriatej na 180 stupňov. Po upečení ho vyberte z plechu na dosku a nechajte dobre vychladiť.

Pripravte si tvarohový krém. Zmiešajte maslo s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami, pridajte tvaroh a kyslú smotanu a vymiešajte hladký krém. V inej miske si vyšľahajte tuhé bielka a vareškou ich primiešajte k tvarohovému krému. Dajte krém na pár minút do chladničky, aby trochu stuhol.

Zatiaľ si nakrájajte vychladnuté cesto na 10 rovnako širokých pásov. Ak chcete, aby koláč vyzeral naozaj pekne, režte tak aby boli pásy z cesta široké, aby vyšli na milimeter rovnaké. Pásy uložte naspäť do pekáča tak, ako vidíte na obrázku. Medzi ne dajte tvarohový krém. Potom položte druhú vrstvu cesta tentoraz na pásy tvarohu a opäť zvyšok doplňte krémom. Koláč dajte do chladničky a pripravte si čokoládovú glazúru.

Vo vodnom kúpeli si roztopte maslo a horkú čokoládu. Po rozpustení ihneď natrite polevu na koláč a ešte teplé dajte do chladničky. Nechajte koláč stuhnúť aspoň 30 minút v chlade a potom môžete podávať.

Môžete namiesto polevy použiť takýto šachovnicový poprašok z práškového cukru. Vyzerá rovnako efektne. Prajeme veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť!

ZDROJ:takprosto.cc

                                                                                

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>