S týmto trikom sa môžete rozlúčiť s lepkavou a rozvarenou ryžou navždy, bude dokonalá

Ryža zohráva dôležitú úlohu v takmer každej strave, pretože je lacná, výživná a pri správnom varení môže byť mimoriadne chutná!

Aj keď jej príprava nevyžaduje žiadne špeciálne kulinárske zručnosti, veľa ľudí to stále robí. Buď prihorená alebo tvrdá v strede. Ale teraz austrálsky šéfkuchár Monty Koludrovic hovorí kuchárom trik varenia ryže, čo nám pomôže navždy rozlúčiť sa s ryžou podobnou kaši.

Podľa neho tajomstvo mäkkej a dokonale tvarovanej ryže spočíva v potrebe vypláchnuť zrnká ryže pred varením. Možno si pomyslíte „Skúsil som to, ale nič sa nezmenilo“ , ale nezáleží na tom, koľkokrát si umyjete ryžové zrná!

Montyho rada je umývať ryžu, ktorú chcete variť tridsaťkrát!

„Škrob v ryži absorbuje vodu počas varenia, vďaka čomu je lepkavý a má podobnú hmotu. Ak zo škrobových zŕn vydrhneme škrob, získame ľahký, nelepivý povrch, “ hovorí šéfkuchár celebrít.

ZDROJ:filantropikum.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>