Ryža zohráva dôležitú úlohu v takmer každej strave, pretože je lacná, výživná a pri správnom varení môže byť mimoriadne chutná!
Aj keď jej príprava nevyžaduje žiadne špeciálne kulinárske zručnosti, veľa ľudí to stále robí. Buď prihorená alebo tvrdá v strede. Ale teraz austrálsky šéfkuchár Monty Koludrovic hovorí kuchárom trik varenia ryže, čo nám pomôže navždy rozlúčiť sa s ryžou podobnou kaši.
Podľa neho tajomstvo mäkkej a dokonale tvarovanej ryže spočíva v potrebe vypláchnuť zrnká ryže pred varením. Možno si pomyslíte „Skúsil som to, ale nič sa nezmenilo“ , ale nezáleží na tom, koľkokrát si umyjete ryžové zrná!
Montyho rada je umývať ryžu, ktorú chcete variť tridsaťkrát!
„Škrob v ryži absorbuje vodu počas varenia, vďaka čomu je lepkavý a má podobnú hmotu. Ak zo škrobových zŕn vydrhneme škrob, získame ľahký, nelepivý povrch, “ hovorí šéfkuchár celebrít.
ZDROJ:filantropikum.com