Sezóna pre rebarbory je tu a ja ju plne využívam 🙂 Pozývam vás na jednoduchý a rýchly rebarborový koláč. Veľmi chutný, ľahký a zároveň dostatočne vlhké. A pre túto dlhodobú sviežosť vrelo odporúčam.
Ingrediencie:
- 25 g margarínu
- 6 lyžíc mlieka
- šálky cukru 1
- 5 vajec
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
- 2,5 šálky múky polohrubej
- strúhanka, ktorou sa posype forma
Varím margarín, mlieko a cukor, aby sa poriadne rozmiešali ingrediencie. Necháme ochladiť. Pridáte žĺtky a múku preosiaty prášok do pečiva na ochladenú hmotu. Aj premiešajte. Na konci pridáte šľahačku z bielkovín a jemne ju premiešame. Cesto nalejem do vymastenej formy vysypanej strúhankov. Na vrchol poukladáme veľa nakrájanej rebarbory. Dal do vyhrievanej rúry a pečieme v 170 stupňoch horúcim vzduchom 35-40 minút. Po upečení ho vyberiem z rúry a nechám vychladnúť.
Dobrú chuť!

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl