Rýchle parížske rožky s čokoládou, po ktorých sa len tak zapráši

K niakym sviatkom neodmysliteľne patria cukrovinky a potom sa po týchto dobrotách vždy len zapráši. Existuje nespočetné množstvo druhov koláčov, ale tento je jeden z tých najlepších.

Tieto vynikajúce krémové čokoládové rožky si môžete vychutnať nielen na Vianoce pri stromčeku, ale môžete ich pripraviť na akúkoľvek oslavu. S týmto receptom zaručene ohromíte všetkých prítomných!

 Parížske rožky s čokoládou

Potrebujeme:

  • 4 bielky
  • 30 dkg preosiateho práškového cukru
  • 15 dkg mletých orechov
  • 3 dkg hladkej múky
  • papier na pečenie
  • krém:
  • 4 vajcia
  • 20 dkg kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla 82%
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • čokoláda na varenie

Postup:

Vyšľaháme spolu bielky a cukor do peny a dáme do vodného kúpeľa. Šľaháme do zhustnutia. Akonáhle pena začne hustnúť, pridáme orechy a múku. Dobre premiešame a odstránime z tepla. Je dôležité dlho zmes šľahať (cca 20 minút vo vodnom kúpeli), inak by sa rožky roztiekli. Môžete vyskúšať konzistenciu natiahnutím na lyžičku a keď pevne drží a nesteká, môžete odstaviť z tepla. Pri chladnutí hmota hustne, preto ju necháme 10-15 minút odpočívať.

Pomocou ozdobného vrecúška vytvoríme na papier na pečenie tyčinky, alebo tvar rožka.

Sušíme v rúre pri 50 stupňoch do zlatista.

Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme kakao a šľaháme vo vodnom kúpeli až do zhustnutia zmesi. Necháme vychladnúť. Rozpustíme maslo a po lyžičkách pridáme krém. Nakoniec dobre vyšľaháme. Upečené a vysušené rožky ozdobíme krémom a odložíme do chladničky stuhnúť. Nakoniec rožteky namočíme do rozpustenej čokolády a môžeme podávať.

ZDROJ: zcukrempudrem. com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>