Rýchla pizza na panvici

Rýchla pizza na panvici – niečo, čo môže zachrániť životy viac ako raz (hlavne vrčanie brucha) pre zaneprázdnených ľudí. Jej príprava je rýchla.

zloženie:

  • 20 g čerstvých kvasníc
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1/2 šálky teplej vody
  • 1 lyžica múky (najlepšie talianska pizza múka)

cesto:

  • Múka 300 g (najlepšie talianska pizza múka)
  • 100 ml teplej vody
  • 50 ml olivového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky Herbes de Provence
  • 1/2 lyžičky soli
  • štipka korenia
  • štipka oregana

ďalej:

  • trochu olivového oleja na mastenie plesní
  • 1 – 2 polievkové lyžice krupice

plnka:

  • Paradajkový pretlak s obsahom 2 lyžičiek
  • 1 čajová lyžička Herbes de Provence
  • 200 g strúhanej mozzarelly
  • 200 g kurča
  • štipka kuracieho korenia
  • 1/3 plechovky kukurice
  • 2 polievkové lyžice zelených olív plnené lososom
  • 50 g kozieho syra

Postup:

Pridajte do šálky kvasnice, pridajte teplú vodu a lyžicu cukru a múky. Zmiešajte s lyžičkou, nechajte 10 minút odstáť, aby droždie začalo rásť. Nalejte múku, všetky ostatné ingrediencie a roztok do väčšej misky. Vyrobíme hladké a flexibilné cesto. Odložte na teplé miesto asi na 1 hodinu.

Z cesta si môžete pripraviť jednu väčšiu alebo dve menšie tenké pizze. Mažem cesto olivovým olejom a cesto posypeme krupicou, aby bola chrumkavejšia.

Cesto rozvaľkajte, položte na formu (používam špeciálnu okrúhlu pizzu). Strany pizze sa natiahnu, dáme okolo 50 – 100 g mozzarelly po okrajoch, zvinú sa tak, aby sa vytvorili strany syra. Potom rozmazávame paradajkovým pyré, posypeme Herbes de Provence, aplikujeme naše obľúbené prísady: grilované kuracie mäso, kukuricu, kozie syry a olivy. Zvyšok mozzarelly dáme na vrch. Dali sme do rúry asi 220 stupňov na 12-15 minút. Ozdobte listami bazalky, koriandra.

Dobrú chuť!

 

ZDROJ:poprostupycha.com.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>