Rýchla pizza na panvici – niečo, čo môže zachrániť životy viac ako raz (hlavne vrčanie brucha) pre zaneprázdnených ľudí. Jej príprava je rýchla.
zloženie:
- 20 g čerstvých kvasníc
- 1 polievková lyžica cukru
- 1/2 šálky teplej vody
- 1 lyžica múky (najlepšie talianska pizza múka)
cesto:
- Múka 300 g (najlepšie talianska pizza múka)
- 100 ml teplej vody
- 50 ml olivového oleja
- 1/2 čajovej lyžičky Herbes de Provence
- 1/2 lyžičky soli
- štipka korenia
- štipka oregana
ďalej:
- trochu olivového oleja na mastenie plesní
- 1 – 2 polievkové lyžice krupice
plnka:
- Paradajkový pretlak s obsahom 2 lyžičiek
- 1 čajová lyžička Herbes de Provence
- 200 g strúhanej mozzarelly
- 200 g kurča
- štipka kuracieho korenia
- 1/3 plechovky kukurice
- 2 polievkové lyžice zelených olív plnené lososom
- 50 g kozieho syra
Postup:
Pridajte do šálky kvasnice, pridajte teplú vodu a lyžicu cukru a múky. Zmiešajte s lyžičkou, nechajte 10 minút odstáť, aby droždie začalo rásť. Nalejte múku, všetky ostatné ingrediencie a roztok do väčšej misky. Vyrobíme hladké a flexibilné cesto. Odložte na teplé miesto asi na 1 hodinu.
Z cesta si môžete pripraviť jednu väčšiu alebo dve menšie tenké pizze. Mažem cesto olivovým olejom a cesto posypeme krupicou, aby bola chrumkavejšia.
Cesto rozvaľkajte, položte na formu (používam špeciálnu okrúhlu pizzu). Strany pizze sa natiahnu, dáme okolo 50 – 100 g mozzarelly po okrajoch, zvinú sa tak, aby sa vytvorili strany syra. Potom rozmazávame paradajkovým pyré, posypeme Herbes de Provence, aplikujeme naše obľúbené prísady: grilované kuracie mäso, kukuricu, kozie syry a olivy. Zvyšok mozzarelly dáme na vrch. Dali sme do rúry asi 220 stupňov na 12-15 minút. Ozdobte listami bazalky, koriandra.
Dobrú chuť!
ZDROJ:poprostupycha.com.pl