Rýchla hubová omáčka

Hubová omáčka je lahodná krémová omáčka, ktorá je moja obľúbená omáčka. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Hodí sa k mnohým jedlám a bude ich dokonalým doplnkom.

Zloženie:

  • 0,5 kg húb
  • 1 cibuľa
  • 1/2 šálky smotany 18%
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 2 polievkové lyžice masla
  • čierne korenie
  • 2 šálky vody (vriaca voda)

Príprava:

Ošúpeme cibuľu a nakrájame na malé kocky. Hríby tiež olúpame alebo umývame a nakrájame na plátky.
Potom rozpustite maslo v hrnci. Pridáme cibuľu, ktorú musíme smažiť. Po krátkej dobe pridáme huby. Všetko smažte spolu asi 5 minút. Dávajte pozor, aby maslo nespálilo. Pridáme opatrne vodu.
V samostatnom pohári zmiešajte múku a smotanu. Potom ho tiež opatrne pridáme do vývaru. Všetko varte za stáleho miešania asi 1 minútu.
Nakoniec ochutíme omáčkou čiernym korením.
ZDROJ:foodmagazine.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>