Hubová omáčka je lahodná krémová omáčka, ktorá je moja obľúbená omáčka. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Hodí sa k mnohým jedlám a bude ich dokonalým doplnkom.
Zloženie:
- 0,5 kg húb
- 1 cibuľa
- 1/2 šálky smotany 18%
- 2 polievkové lyžice múky
- 2 polievkové lyžice masla
- čierne korenie
- 2 šálky vody (vriaca voda)
Príprava:
Ošúpeme cibuľu a nakrájame na malé kocky. Hríby tiež olúpame alebo umývame a nakrájame na plátky.
Potom rozpustite maslo v hrnci. Pridáme cibuľu, ktorú musíme smažiť. Po krátkej dobe pridáme huby. Všetko smažte spolu asi 5 minút. Dávajte pozor, aby maslo nespálilo. Pridáme opatrne vodu.
V samostatnom pohári zmiešajte múku a smotanu. Potom ho tiež opatrne pridáme do vývaru. Všetko varte za stáleho miešania asi 1 minútu.
Nakoniec ochutíme omáčkou čiernym korením.
ZDROJ:foodmagazine.pl