Často nakupujeme výrobky, ktoré nám boli predložené inzerovaním a nevšimli sme si na poliach veľmi užitočný produkt.
Dnes je strava mnohých ľudí vyvážená a postrádajú užitočné mikroorganizmy, ktoré pomáhajú procesu nášho trávenia.
Preto by to mal byť výrobok, ako je jogurt.
Čo je užitočné pre naše jogurty?
História tohto produktu pochádza z dávnych čias, keď naši predkovia objavili užitočné vlastnosti mlieka a začali premýšľať o spôsoboch spracovania a skladovania.
Aj potom si uvedomili, že z mlieka, umiestneného v teplej miestnosti, sa po chvíli ukáže veľmi chutný nápoj.
Vďaka jednoduchosti varenia, výživy a dlhému skladovaniu sa rozšíril medzi vidiecke obyvateľstvo.
Dali mu populárne meno – jogurt
Avšak po slávnom ruskom vedcov II. Mechnikov študoval a publikoval svoje práce o výhodách jogurtu pre ľudské zdravie, tento nápoj vstúpil do stravy a mestskej populácie.
Prečo tak miluje ľudí?
- Jogurt sa vzťahuje na diétne výrobky, má veľmi málo tuku, ale jeho obsah kalórií je len 58 kcal.
- Nezameniteľný jogurt je tiež nenahraditeľný pre ľudí, ktorí majú problémy s procesom trávenia.
- Pomocou žalúdka pri prideľovaní šťavy tento nápoj pôsobí ako mäkké preháňadlo.
- Pozitívne sa prejavil aj pri liečbe hypertenzie, obezity a diabetes mellitus.
- Okrem toho je tiež výborným kozmetickým výrobkom.
- Z neho môžete robiť masky a krémy, ktoré sa starajú o vaše telo.
Keď kupujete jogurty obchode, pozorne si prečítajte zložku produktu na štítku.
1. Pri zložení kvalitných a užitočných výrobkov, s výnimkou mlieka a kvasu, by nemalo byť nič iné.
2. Kvalitné majú jednotnú konzistenciu a príjemnú vôňu.
Prítomnosť vzduchových bublín v tomto výrobku je jasným signálom o začiatku fermentačného procesu vďaka zavlečeniu nebezpečnej mikroflóry do obalu.
3. Venujte zvláštnu pozornosť dátumu platnosti, výrobcovia ho vytlačia zreteľne a na viditeľnom mieste.
Nekupujte výrobky staršie ako 5 dní od dátumu výroby.
Pamätajte si, že ak na obale chýba dátum implementácie alebo sa zle číta, potom je lepšie odmietnuť nákup.
Recept – ako variť domáci jogurt
Varte mlieko na 30 stupňov, potom pridajte kyslú smotanu v množstve polievkovej lyžice na dve poháre mlieka a dôkladne premiešajte.
Po zakrytí nádoby uterákom položte na deň na teplé miesto.
Domáci jogurt je pripravený, príjemná chuť!
ZDROJ:fithacker.ru