Pripravte si lahodný dezert, v ktorom hlavnú úlohu bude mať práve vanilkový a čokoládový puding? Toto jednoducho musíte vyskúšať!
INGREDIENCIE
- Polohrubá múka 1 hrnček
- 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
- Cukor 3 lyžice
- Mleté pekanové oriešky 1 hrnček
- Šľahačka 1 hrnček
- Práškový cukor 1 hrnček
- Mascarpone 250 g
- Čokoládový puding 1 balenie
- trochu mlieka
- Vanilkový puding 1 balenie
- Cukor na osladenie smotany
- Čokoláda na ozdobu
- Smotana na šľahanie 1 balenie
POSTUP
Predhrejte rúru na 180 ° C a pripravte si tortovú formu.
Vo väčšej miske zmiešajte pekanové oriešky, múku, maslo a cukor. Cesto, ktoré vám vznikne, namačkajte do tortovej formy.
Následne korpus upečte a nechajte ho vychladnúť.
Než korpus vychladne, pripravte vanilkový a čokoládový puding a nechajte ich vychladnúť.
Pomocou mixéra pripravte krémovú vrstvu. Najprv vymiešajte šľahačku s cukrom a potom do nej vmiešajte Mascarpone.
Akonáhle je korpus studený, naneste na neho najprv krémovú náplň, potom vanilkový puding, potom ten čokoládový a na záver naneste poslednú vrstvu.
Tortu nechajte vychladnúť v chladničke a nazdobte ho hoblinkami čokolády alebo s čím koľvek iným, načo máte chuť.
ZDROJ:kobieceinspiracie.pl