Revani je „sladký“ turecký koláčik, ktorý sa dá naozaj veľmi ľahko a rýchlo pripraviť. Je zo surovín, ktoré má každý vždy doma.
Suroviny:
- 120 g detská krupica
- 100 g práškový cukor
- 50 g maslo
- 50 g hladká múka
- 1 balíček vanilkový cukor
- 8 ks vajce
- soľ
- tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Postup:
Dopenista vyšľaháme žĺtky s vanilkovým a práškovým cukrom. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipky soli a vmiešame ho do žĺtkovej peny. Následne primiešame preosiatu múku s krupicou a roztopené maslo.
Plech vymastíme tukom a vysypeme ho hrubou múkou. Na plech nalejeme cesto a budeme ho piecť približne 40 minút v rúre, ktorá je vyhriata na 160°C. Potom necháme koláč vychladnúť na plechu.
Sirup si pripravíme, ak povaríme vodu spolu s cukrom približne 5 minút. Vychladnutý koláč polejeme teplým sirupom, necháme ho vsiaknuť. Na vrch koláča si môžeme natrieť krém podľa vlastného výberu, napríklad šľahačkualebo pudingový krém.
ZDROJ:netkadin.com