Revani, tradičný turecký dezert – šťavnatý krupicový koláčik

Revani je „sladký“ turecký koláčik, ktorý sa dá naozaj veľmi ľahko a rýchlo pripraviť. Je zo surovín, ktoré má každý vždy doma.

Suroviny:

  • 120 g detská krupica
  • 100 g práškový cukor
  • 50 g maslo
  • 50 g hladká múka
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 8 ks vajce
  • soľ
  • tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

Postup:

Dopenista vyšľaháme žĺtky s vanilkovým a práškovým cukrom. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipky soli a vmiešame ho do žĺtkovej peny. Následne primiešame preosiatu múku s krupicou a roztopené maslo.
Plech vymastíme tukom a vysypeme ho hrubou múkou. Na plech nalejeme cesto a budeme ho piecť približne 40 minút v rúre, ktorá je vyhriata na 160°C. Potom necháme koláč vychladnúť na plechu.
Sirup si pripravíme, ak povaríme vodu spolu s cukrom približne 5 minút. Vychladnutý koláč polejeme teplým sirupom, necháme ho vsiaknuť. Na vrch koláča si môžeme natrieť krém podľa vlastného výberu, napríklad šľahačkualebo pudingový krém.
ZDROJ:netkadin.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>