Recept na zdravý domáci chlieb, ktorý vám dnes predstavíme si určite zamilujete, obzvlášť ak sa snažíte obzvlášť ak sa snažíte zbaviť prebytočných kíl, chlieb je pripravený z vyklíčených pšeničných zŕn, s minimálnym prídavkom kvasníc, bez prísad a konzervantov.
Pri pečení navyše nie je použitá múka. Chlieb sa tiež líšia nutričným zloženým, je veľmi bohatý na bielkoviny, vitamíny a minerály.

ingrediencie:
- 300 g pšenica
- 100 g jačmeňových vločiek
- 2 lyžice sezamových semienok
- 2 lyžice ľanových semienok
- 2 lyžice slnečnicových semienok
- 1 lyžička soli
- 1/2 šálok droždie + 50 ml vody
Príprava
1)
Najskôr si pšenicu namočíme do vody a necháme ju po dobu 3 dní odstáť. Je dôležité vodu meniť, aby som zabránili skazení zrna.
2)
Po 3 dňoch pšenicu rozmixujeme mixérom, aby nám vznikla zmes podobná cestu. Do hmoty pridáme jačmeňné vločky.
3)
Ďalej pridáme slnečnicové, ľanové a sezamové semienka, ktoré si ešte predtým jemne opražíme na panvičke.
4)
V 50 ml vody si premiešame pol balíčka droždia spoločne s lyžicou cukru.
5)
Do cesta pridáme zmes, ktorú som si pripravili v predošlom kroku a necháme 30 minút odstáť.
6)
Chlieb pečieme v rúre po dobu 45-50 minút na 220 stupňov.
7)
Máme hotovo.
ZDROJ: yourstylishlife.com