Sú úžasné a hneď sa po nich zapráši. Skúste ich piecť aj vy.
Pudingáče
cesto:
- 1/4 l mlieka
- 2 dc loleja
- 3 ks žĺtok
- 400 ghladkej múky
- 10 lyžičiek cukru
- štipka soli
- 20 g droždia
krém:
- 3 vanilkové pudingy Dr.Oetker (prípadne iné)
- 3/4 l mlieka
- 3 ks vanilkového cukru
- 5-6 lyžíc kr. cukru
- 180 g masla
- vajíčko na potretie
- práškový cukor na posypanie

Postup:
Pripravíme si kvások z 2 lyžičiek cukru, mlieka a droždia. Po vykysnutí kvásku zmiešame múku, štipku soli, cukor, žĺtky, mlieko, olej a kvások. Cesto necháme nakysnúť cca 1 hod.
Za ten čas si urobíme si puding. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Dáme plnku do chladničky.
Urobíme valčeky s priemerom asi 1 cm a dlhé asi 20 cm, ktoré prehneme na polovicu, tým vzniknú dva pramene, ktoré upletieme a koniec vsunieme dole. (Z cesta sa snažíme vyvaľkať „hadov“ s hrúbkou prsta a rozkrájame po 20 cm. „Hada“ ohneme na polovicu a zakrútime ako vrták.).
Necháme na plechu ešte kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 15 min.
Keď vychladnú rozkrojíme, naplníme krémom a posypeme práškovým cukrom. Z dávky bude cca 16 ks o dĺžke 10 cm.
ZDROJ:bidista.com