Recept na najlepší krémeš, je ťažké mu odolať, pretože chutí fantasticky

Krém, v niektorých oblastiach tiež nazývaný napoleonka, to sú dva kúsky lístkového cesta plnené pudingom – samostatne alebo s pridaním vrstvy šľahačky. Tiež som sa stretol s receptom, kde šľahačka bola sama medzi plátkami lístkového cesta. 

Použitím hotového lístkového sa čas prípravy skracuje. 

Zloženie:

  • 2 plátky lístkového cesta
  • 3 šálky mlieka
  • 1/2 šálky cukru
  • 3 žĺtky
  • 2 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • 4 polievkové lyžice pudingu
  • 120 g masla
  • 500 ml smotany 30% alebo 36%
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru + na posypanie vrchu
  • 1 bal. kreman-fix (voliteľné) 


Postup:

 
Vyvaľkáme lístkové pečivo a položíme ho na plech na pečenie. Každý kus na samostatnom plechu. Poprepichujeme s vidličkou a pečieme jedno cesto, potom druhé, v rúre predhriatej na 200 stupňov po dobu asi 15 minút. 
 
Do nádoby nalejeme 2 poháre mlieka, pridáme cukor a varíme.
V druhej miske premiešajte zvyšné mlieko so žĺtkami a pudingom a pšeničnou múkou. Zmiešajte tak, aby sa nevyskytli žiadne hrudky. Potom nalejte výslednú zmes do vriaceho mlieka a nepretržite miešajte na ohni, až kým nebude puding vytvorený. Nechajte vychladnúť.
 
Mäkké maslo nakrájame na kúsky, dáme do misky a rozmixujeme na penu. Potom k maslu pridajte vychladený puding po častiach a miešajte, až kým sa nezíska rovnomerný krém.
Hotový krém položíme na lístkové pečivo, rovnomerne rozotrieme.
 
Šľahačku vyšľaháme s mixérom spolu s práškovým cukrom a krémovou fixáciou na tuhú hmotu. Ak používate krém, 36% krém nie je potrebný.
Šľahačku rozotrite na vrstvu pudingu a prikryte druhým kúskom lístkového cesta.
Do chladničky vložte asi na 2 hodiny. 
Pred podávaním posypte koláč práškovým cukrom.
Uchovávajte v chladničke.
ZDROJ:kuchniamagdaleny.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>