Čokoládová pena je elegantný, jemný, nadýchaný dezert podávaný v mnohých vychytaných reštauráciách. Práve preto pôsobí komplikovane a sofistikovane. S týmto receptom sa jej nemusíte viac báť, určite ju zvládnete pripraviť aj vo svojej úplne obyčajné kuchyni. Prekvapí vás, že recept nie je vôbec komplikovaný a vašich hostí ako aj deti určite ohromí.
Na prípravu troch porcií budete potrebovať:
- 150 g horkej čokolády
- 3 vajíčka
- 3 polievkové lyžice masla (50 g)
- 50 g kryštálového cukru
- príchute – vyberte si podľa vlastných preferencií, napríklad rum, pomaranč, citrón, mätu a podobne
Návod ako postupovať:
Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo a vymiešajte kým nevytvorí jednotnú hmotu.
Vaječné bielky vyšľahajte mixérom a postupne pridávajte cukor, ak nevytvorí pevnú penu.
Žĺtky vymiešame s príchuťou, ktorú ste si vybrali a pridajte do čokoládovej zmesi.
Najskôr vmiešajte lyžicu bielkovej peny do čokolády, potom prelejte čokoládu do bielok a jemne premiešajte.
Zmes nalejte do misiek. Zabaľte ich do celofánu a nechajte niekoľko hodín chladiť. Hotovú penu ozdobte lístkami mäty a ovocím.
Čokoládová pena, ktorú si zamilujete
ZDROJ.fithacker.ru