Recept na nadýchanú čokoládovú penu – lahodný dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku

Čokoládová pena je elegantný, jemný, nadýchaný dezert podávaný v mnohých vychytaných reštauráciách. Práve preto pôsobí komplikovane a sofistikovane. S týmto receptom sa jej nemusíte viac báť, určite ju zvládnete pripraviť aj vo svojej úplne obyčajné kuchyni. Prekvapí vás, že recept nie je vôbec komplikovaný a vašich hostí ako aj deti určite ohromí.

 

Na prípravu troch porcií budete potrebovať:

  • 150 g horkej čokolády
  • 3 vajíčka
  • 3 polievkové lyžice masla (50 g)
  • 50 g kryštálového cukru
  • príchute – vyberte si podľa vlastných preferencií, napríklad rum, pomaranč, citrón, mätu a podobne

Návod ako postupovať:

Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo a vymiešajte kým nevytvorí jednotnú hmotu.
Vaječné bielky vyšľahajte mixérom a postupne pridávajte cukor, ak nevytvorí pevnú penu.
Žĺtky vymiešame s príchuťou, ktorú ste si vybrali a pridajte do čokoládovej zmesi.
Najskôr vmiešajte lyžicu bielkovej peny do čokolády, potom prelejte čokoládu do bielok a jemne premiešajte.
Zmes nalejte do misiek. Zabaľte ich do celofánu a nechajte niekoľko hodín chladiť. Hotovú penu ozdobte lístkami mäty a ovocím.
Čokoládová pena, ktorú si zamilujete

ZDROJ.fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>