Tento recept je tak na 1-2 fľaše, v kľude môžete množstvo násobiť a spraviť hneď viac sirupu, lebo je fantastický.
Budete potrebovať:
- 1 nabitý hrnček mätových lístkov
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček vody
- 1 väčší citrón
Postup:
Mätové lístky opláchnite a natrhajte alebo nasekajte na menšie kusy. Vložte ich do hrnca, prilejte vodu a vsypte cukor. Obsah hrnca za stáleho miešania pomaly zahrievajte, dokiaľ nie je dostatočne horúci a cukor sa úplne nerozpustí. Pretože nepripravujeme odvar zo sušenej bylinky, nemusí sa variť. Do vzniknutého roztoku cukru s mätou vytlačte šťavu z jedného citróna. Odstavte zo sporáka, prikryte pokrievkou a nechajte mätu minimálne 2-3 hodiny lúhovať. Potom preceďte cez husté sito a prelejte do sklenenej fľaše.
Uskladňujeme ho v chlade.
ZDROJ.bidista.com