Recept na domáce salko, stačia 3 ingrediencie a 15 minút vášho drahocenného času

Kondenzované mlieko je sladké, chutné a často užitočné pri pečení. Ako variť domáce kondenzované mlieko a to, čo potrebujete na to, zistíte práve teraz. Môžem povedať, že je veľmi rýchly a pomerne lacný recept.

Zloženie :

  • 500 gramov práškového cukru (zakúpené)
  • 375 ml mlieka (čerstvé, dlhodobé skladovanie)
  • 40 gramov masla

Spôsob prípravy:

1. Vezmite si hrniec s vysokými stenami (mlieko sa počas vykypí a môže uniknúť z hrnca), nalejte mlieko, pridajte maslo a preosiaty cukor.
2. Necháme slabý oheň a miešame, kým sa maslo a cukor nerozpustí. Potom dajte na stredne vysoké teplo a priveďte k varu, akonáhle sa varí, za stáleho miešania, varíme 10 minút.
3. Nalejte do pohára, počkajte, kým sa ochladí, alebo ešte lepšie nechajte cez noc v chladničke. Kondenzované mlieko sa môže zdať vodnaté, ale keď sa ochladí, zhustne.

Tipy: domáce „salko“ použijeme pri pečení, výrobe zmrzliny, likérov, zákuskov.

Bon appetit!

ZDROJ:di-via.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>