Recept, ktorý vás donúti okamžite ísť do kuchyne a dať si zásteru. Je nemožné mu odolať a zrejme ho budete robiť častejšie

Dlho som snívala variť baklavu – a je to pravda! Priznávam, že som sa zastavila pri tom, že je to prácny proces prípravy cesta …

Ale s týmto receptom všetko bude trvať maximálne 30 minút (nepočítajúc samozrejme, proces pečenia a impregnácie).

Baklava z lístkového cesta

PRÍSADY

  • 500 g lístkového cesta
  • 2 lyžice vlašských orechov
  • 150 g cukru
  • 150-200 g medu
  • 100 g masla
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 0,5 lyžica kardamóm
  • 1 žĺtok (na potieranie)
  • 80 ml vody

PRÍPRAVA

  1. Pripravte ingrediencie: cesto rozmrazené, maslo roztavené. Orechy namlieť na omrvinky  a primiešame s 1 polievkovú lyžicu cukru, škoricu a kardamóm a jemne všetko opražíme na panvici.
  2. Rozmrazené cesto rozsekáme na vrstvy, ktoré zodpovedajú veľkosti formy.
  3. Na vymastenú formu dáme prvú tenkú vrstvu cesta. Mierne potrieť povrch cesta s olejom a posypať veľkoryso orechovov zmesou. Zakryjeme vrstvou cesta a naďalej na seba striedavo cesto a plnku, nezabudnite mazať povrch olejom. Horná vrstva by mala byť vyrobená z cesta. Potrieme vaječným žĺtkom .
  4. Predhrejte rúru na 180 ° C, Nakrájajte baklavu na malé kocky a pečieme 40-45 minút do zlatista.
  5. Kým sa baklava pečie, pripravte medovú náplň. Vodu a zostávajúci cukor, priviesť k varu a varí sa za občasného miešania, po dobu 5-7 minút. V pôvodnej receptúre, med sa pridá do vriaceho cukrového sirupu a varí po dobu ďalších 3 minút. Radšej, aby sa zachovali všetky prospešné vlastnosti medu, je dobré ho dať do už mierne ochladeného sirupu.
  6. Vyberte baklavu z rúry, nechajte vychladnúť trochu, a do zárezov polí vlievať medovú zmes. Ponechajte pri izbovej teplote po dobu 1-2 hodín nech je riadne nasiaknutý.

Rýchle, chutné a veľmi voňavé! Ach, tá orientálna vôňa … Jednu vec viem určite: táto dobrota, sa aj u vás bude variť často.

Vaši priatelia sa pravdepodobne nebudú chcieť tohto jedla vzdať.

ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>