Na tento koláč budete potrebovať iba tri prísady. Asi za hodinu si pripravíte skvelý sladký dezert. Postupujte podľa pokynov.
Ingrediencie:
-
4 ks vajec
-
160 g biela čokoláda
-
160 g krémový smotanový syr (philadelphia, mascarpone…)
Postup:
Rúru vyhrejeme na 170 °C a menšiu tortovú formu vystelieme papierom na pečenie.
Vaječné bielky si vyšľaháme na tuhý sneh.
Ku roztopenej bielej čokoláde primiešame krémový smotanový syr. Pridáme aj vaječné žĺtky a poriadne premiešame. Nakoniec po častiach zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy, následne s ňou párkrát pobúchame po stole (aby sme odstránili bublinky). Takto pripravenú a naplnenú tortovú formu dáme na plech, do ktorého nalejeme horúcu vodu (cca do 1/2 výšky plechu).
Dáme do vyhriatej rúry (170 °C) piecť na približne 15 minút. Následne znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších 15 minút. Potom rúru vypneme a cheesecake necháme v rúre ešte 15 minút „dopiecť“.