Recept, ktorý ohromil svet – japonský koláč iba s 3 surovinami

Na tento koláč budete potrebovať iba tri prísady. Asi za hodinu si pripravíte skvelý sladký dezert. Postupujte podľa pokynov.

Ingrediencie:

  • 4 ks vajec
  • 160 g biela čokoláda
  • 160 g krémový smotanový syr (philadelphia, mascarpone…)

Postup:

Rúru vyhrejeme na 170 °C a menšiu tortovú formu vystelieme papierom na pečenie.

Vajíčka si rozdelíme do dvoch misiek – do jednej bielky, do druhej žĺtky. Bielky dáme zatiaľ do chladničky vychladnúť (sneh z nich bude potom stabilnejší).
Bielu čokoládu nalámeme alebo posekáme a dáme do väčšej misy. Následne misu s čokoládou dáme do vodného kúpeľa a necháme roztopiť.

Vaječné bielky si vyšľaháme na tuhý sneh.

Ku roztopenej bielej čokoláde primiešame krémový smotanový syr. Pridáme aj vaječné žĺtky a poriadne premiešame. Nakoniec po častiach zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy, následne s ňou párkrát pobúchame po stole (aby sme odstránili bublinky). Takto pripravenú a naplnenú tortovú formu dáme na plech, do ktorého nalejeme horúcu vodu (cca do 1/2 výšky plechu).

Dáme do vyhriatej rúry (170 °C) piecť na približne 15 minút. Následne znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších 15 minút. Potom rúru vypneme a cheesecake necháme v rúre ešte 15 minút „dopiecť“.

 Vyberte ju z rúry a nechajte úplne vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom.
ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>