Recept, ako sa robí vynikajúca majonéza doma, bez konzervantov, zahusťovadiel a stabilizátorov. Chutná a hlavne zdravá…

Majonéza – tradičná zálievka. Bez nej sa nemôže robiť jedlo, ako je vyprážaný syr alebo iné pochúťky. Ale vzhľadom na to, že tento produkt je veľmi škodlivý pre organizmus, máme pre vás recept, ktorý neuškodí.

Klasická majonézová omáčka je z olivového oleja, citrónovej šťavy, vaječný žĺtok, horčica, cukru a soli. To, čo sme predávať v obchodoch pod rúškom tohto výrobku, má málo čo do činenia s reálnou majonézou.

Recept, ako sa robí majonéza doma bez konzervantov, zahusťovadiel a stabilizátorov.

zloženie

  • žĺtok 4 ks
  • slnečnicový olej 400 ml
  • horčica 1 lyžica
  • citrónová šťava 2 lyžičky
  • voda 50 ml
  • cukor 1 lyžica
  • soľ 1 lyžica

príprava

  1. Potrebujeme 2 surové žĺtky a 2 varené. Takže necháme vrieť 2 vajcia a oddeľte žĺtky.
  2. Miešame v mixéri žĺtka (surové a varené), horčica, pridáme cukor a soľ.
  3. Pokračujte v miešaní a pridávajte pomaly slnečnicový olej.
  4. Keď hmota začne hustnúť, zalejeme vodou a potom pridáme citrónovú šťavu. Neprestávajte šľahanie.
  5. Majonéza bude hustá, jemné a chutná z domácej výroby.

Táto majonéza nemôže byť uskladnená dlhšie ako tri dni. Je lepšie ju používať hneď, čerstvú. Akonáhle sa pokúsite urobiť túto omáčku , odporúčame experimentovať s prísadami. Napríklad, môžete pridať svoje obľúbené korenie, bylinky, ľanové semená, paradajkový pretlak.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>