Rakovina sa zľakne a začne umierať, keď začnete konzumovať týchto päť jedál. Je čas začať ich jesť a najlepšie spravíte, keď začnete hneď teraz

Rakovina je jednou z najnebezpečnejších chorôb všetkých čias. Obvykle sa vyznačuje rastom mimo kontrolných buniek. Lekári a výskumníci objavili 100 rôznych druhov rakoviny. Každá z nich je klasifikovaná podľa druhu bunky, ktorá je pôvodne ovplyvnená. Keď sa tvorí ľudské telo, prechádza fázou nazývanou angiogenéza. Je to proces, počas ktorého sú vytvorené všetky krvné cievy. Táto aktivita sa nezastaví po narodení, ale je tu aj neskôr v našom živote, napríklad keď utrpíme zranenia, ktoré prerezávajú našu kožu, tepny alebo žily, takže musíme obnoviť krvné kanály.

Tento proces je bežne spojený so šírením rakoviny. Vedie ho niečo, čo sa nazýva aktivátory a inhibítory. Takmer všetky výskumy, ktoré sa týkajú rakoviny, sú zamerané hlavne na inhibítory, ale aktivátory zvyčajne podporujú a zvyšujú vaskulárny rast buniek. Týmto spôsobom sa vytvoria nové krvné cievy.

Tu vám predstavujeme 5 potravín, ktoré sú antiangiogenézou, a tak pomáhajú pri prevencii rakoviny.

1. Maliny a čučoriedky

Tieto bobule sú dobre známe svojimi protinádorovými schopnosťami, najmä v prípadoch rakoviny vaječníkov. Sú účinné, pretože sú bohaté na fytochemikálie, ktoré im tiež dávajú farbu. Čučoriedky a maliny majú klesajúci účinok na angiogenézu a oxidačný stres.

2. Káva a zelený čaj

Všetci vieme, že tieto nápoje sú veľmi populárne a konzumujú sa takmer každý deň, ale sú tiež skvelé proti rakovine!

3. Paradajky

Nedávny výskum Harvarda tvrdí, že keď ľudia jedli varené paradajky pravidelne, mali 50% zníženie svojich šancí na rakovinu prostaty. Paradajky sú obzvlášť účinné pri inhibícii angiogenézy, pretože obsahujú veľké množstvá lykopénu, ktoré majú silné antiangiogénne vlastnosti.

Lykopén sa ľahko distribuuje cez tráviaci systém tela, pretože sa rozpadá v tuku nášho tela. Koncentrácia lykopénu sa zvyšuje, keď je pri vyšších teplotách, takže používajte viac varených paradajok, pretože sú obzvlášť účinné pri zastavení rastu rakoviny.

4. Horká čokoláda

Horká čokoláda je neuveriteľne chutná a veľmi zdravá. Zlepšuje vaše celkové šťastie, zlepšuje stav srdca a bojuje proti rakovinovým bunkám!

5. Kurkuma

Táto rastlina je bohatá na zdravotné výhody a liečivé vlastnosti. Je to efektívne najmä v prípadoch znižovania tuku, ale aj v boji proti rakovine!

ZDROJ:newdailyrecipes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>