RAFFAELLO tortička, pripravená za pol hodinku

Príprava vám zaberie len 30 minút a naozaj je fantastická.

Potrebujeme:

  • 9 ks bielkov
  • 15 lyžíc kryštaľ. cukru
  • 3 lyžice strúhanka
  • 300 g kokosu
  • 1,5 l mlieka+ 3 dcl na poliatie cesta
  • 200 g kukuričného škrobu
  • 250 g masla
  • 100 g kryštaľ. cukru
  • Kokos na ozdobu

Postup:

V prvom rade si vyšľaháme si sneh z 3 bielkov, 5 lyžíc cukru. Do vyšľahaného snehu pridáme 1 lyžicu strúhanky a 100 g kokosu. Navrstvíme do papierom vystlanej formy na pečenie (priemer 26 cm) a upečieme pri teplote 180 stupňov cca 10-15 minút. Takto upečieme 3 pláty cesta.

Necháme pláty mierne vychladnúť a každé upečené cesto polejeme 1 dcl mlieka.

1,5 l mlieka dáme do hrnca, pridáme cukor a kukuričný škrob. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme mixérom do peny a postupne pridávame po lyžiciach uvarený puding.

Môžeme vrstviť: plát cesta, krém, plát cesta, krém, plát cesta, krém a vrch posypeme kokosom. Dáme vychladiť. Dobrú chuť.

ZDROJ: coolinarika

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>