Pudingový koláč so slivkami a mrveničkou

Koláč so smotanovým pudingovým práškom a slivkami sa veľmi ľahko sa pripravuje. Chutí s takmer akýmkoľvek ovocím, nielen slivkami. Mäkké a vlhké cesto v kombinácii s ovocím a mrveničkou chutí skvele. Pudingový prášok mu dodáva aj intenzívnu farbu.

Tip:
Všetky prísady musia mať izbovú teplotu!

zloženie:

  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky cukru
  • 150 g mäkkého masla
  • 1 šálka múky
  • 1 vanilkový puding (bez cukru)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • približne 400 g sliviek
  • 1 lyžica krupice
mrvenička:
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 3 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • 50 g chladeného masla

Postup:

Mrvenička:

Do misky dajte múku a práškový cukor. Zmiešajte. Pridáme kúsky masla a cesto miesime, kým sa nestratia hrudky. Dáme do chladničky.

Umyte, osušte slivky, nakrájajte ich na polovicu a odstráňte kôstky. Potom každú polovicu slivky nakrájajte na štyri časti.  

Cesto:

Preosejte múku cez sito a zmiešajte s pudingovým práškom, práškom do pečiva a soľou. 
Maslo rozmiešame na nadýchanú hmotu spolu s cukrom. Potom pridajte jedno vajíčko bez prerušenia miešajte. Nakoniec pridajte múku zmiešanú so suchými prísadami a premiešajte, aby ste ich zmiešali. Cesto prenesieme do formy obloženej papierom na pečenie (priemer asi 23 – 24 cm). Posypte vrch cesta krupicou a rovnomerne rozložte kúsky slivky. Posypte pripravenou mrveničkou. Dáme do rúry predhriatej na 180 stupňov po dobu 45 až 50 minút.
Hotovo, dobrú chuť!
ZDROJ:kuchniamagdaleny.pl
 

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>