Pripravte si radšej väčšiu dávku, lebo nadýchané cesto a pudingová náplň je tak jemná, že sa po nich len tak zapráši.
Potrebujeme:
- 110 g masla
- 1 hrnček vody
- 1 hrnček hladkej múky
- 4 vajcia
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 1 a 1/3 hrnčeka plnotučného mlieka
- 220 g kyslej smotany
- Práškový cukor na ozdobu
Postup:
V hrnci si zvaríme vodu s maslom. Pridáme múku a miešame, kým sa nám zmes nespojí v pevnejšia hmotu. Odstavíme.
Do cesta pridáme vajíčka, jedno po druhom a priebežne miešame. Cesto spracujeme, kým nie je hladké a vláčne.
Rúru si predhrejeme na 190 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme lyžičkou cesto o veľkosti vlašského orecha. Pečieme 20 – 25 minút. Pusinky musia byť takmer vysušené.
Medzitým si pripravíme náplň. Zmiešame puding s mliekom a uvaríme podľa návodu. Necháme vychladnúť a potom pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame. Necháme hodinku v chladničke.
Pusinky sú už hotové a necháme ich vychladnúť. Pusinky čiastočne narežeme a plníme pomocou cukrárskeho vrecka.
Nakoniec posypeme práškovým cukrom a podávam alebo polejeme rozpustenou čokoládou, ale môžete aj karamelom.
Dobrú chuť!
ZDROJ: realhousemoms. com