Pudingové pusinky, nadýchané a jemné ako vatička

Pripravte si radšej väčšiu dávku, lebo nadýchané cesto a pudingová náplň je tak jemná, že sa po nich len tak zapráši.

Potrebujeme:

  • 110 g masla
  • 1 hrnček vody
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 1 a 1/3 hrnčeka plnotučného mlieka
  • 220 g kyslej smotany
  • Práškový cukor na ozdobu

Postup:

 V hrnci si zvaríme vodu s maslom. Pridáme múku a miešame, kým sa nám zmes nespojí v pevnejšia hmotu. Odstavíme.

 Do cesta pridáme vajíčka, jedno po druhom a priebežne miešame. Cesto spracujeme, kým nie je hladké a vláčne.

 Rúru si predhrejeme na 190 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme lyžičkou cesto o veľkosti vlašského orecha. Pečieme 20 – 25 minút. Pusinky musia byť takmer vysušené.

 Medzitým si pripravíme náplň. Zmiešame puding s mliekom a uvaríme podľa návodu. Necháme vychladnúť a potom pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame. Necháme hodinku v chladničke.

 Pusinky sú už hotové a necháme ich vychladnúť. Pusinky čiastočne narežeme a plníme pomocou cukrárskeho vrecka.

 Nakoniec posypeme práškovým cukrom a podávam alebo polejeme rozpustenou čokoládou, ale môžete aj karamelom.

Dobrú chuť!

ZDROJ: realhousemoms. com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>