Pečenie môže byť zdravé, pokiaľ budete pozorne sledovať prísady.
Väčšina bežných cookies a koláčov je plný rafinovaného cukru, pšenica a rastlinný olej, ako je repka alebo slnečnica (áno, dokonca aj tie „zdravšie“ doplnky obsahujú tieto zložky).
Našťastie existuje veľa spôsobov, ako môžete vyrobiť muffiny, ktoré obsahujú zložky, ktoré liečia telo, namiesto vytvárania chorôb.
Sladké zemiaky sú neuveriteľne výživné jedlá. Sú plné antioxidantov, ako je beta karotén, vitamíny C, E & D, rovnako ako minerály ako mangán a železo. Beta-karotén pomáha bojovať proti oxidačnému stresu, rakovine a zápalu.
Kokosové mlieko obsahuje zdravé mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom, ktoré zlepšujú metabolizmus a podporujú úbytok hmotnosti. Je bohaté na živiny ako vitamíny C a E, rovnako ako komplex B. Obsahuje železo, selén, vápnik, horčík a fosfor, ktoré vyživujú a poskytujú silu integritu našim kostiam.
Kokosová múka je skvelou náhradou bežnej múky, pretože je prirodzene sladká a ideálna pre diabetikov. Dokonca pomáha znížiť hladinu cholesterolu a podporuje zdravý črevný trakt.
Zázvor a kurkuma sú tiež známi zápalový bojovníci. Chránia pred chorobami, ako je artritída, a bojujú proti baktériám, vírusom a dokonca aj rakovine. Obaja boli preukázaný, že sú rovnako účinné, ako lieky na boj proti bolesti súvisiacemu so zápalom.
Tak na čo čakáš? Recept je jednoduchý a poskytne vám body-boosting zložky na boj proti chorobám a zápalom.
zloženie:
– 1 malý organický sladký zemiak, pražený (asi 1 šálka, balený)
– 3 polievkové lyžice mletého ľanového semienka v 1/2 šálke vody – môžete tiež nahradiť mletý ľan za osivo mletého chia)
– 3/4 šálky organického konzervovaného kokosového mlieka
– 2 polievkové lyžice organického olivového oleja
– 1/2 šálka čistého javorového sirupu alebo surového nepasterizovaného medu
– 1 šálka organickej hnedej ryžovej múky
– 1/4 šálky organickej kokosovej múky
– 1 polievková lyžica prášoku na pečenie
– 1/2 lyžičky Himalajskej soli
– 1 polievkové lyžice mletej škorice
– 1 lyžička zemného zázvoru
– 1 lyžička mletej kurkumy
– 1/8 lyžičky pomletých klinčekov
– 1/8 lyžičky mletého muškátu
metóda:
1. Predhrievajte rúru na 400 stupňov Celzia.
2. Použite drevený špíz na výrobu 10-12 otvorov v sladkých zemiakoch a dajte ich na plech na jednu hodinu piecť , aby ste ich zjemnili.
3. Odstráňte zemiaky a nechajte ich vychladnúť.
4. Potrite formy na mafíny kokosovým olejom.
5. Rozrežtete zemiak na polovicu a vydlabte vnútorné časti do veľkej misy.
6. Pridajte do zemiakov ľanové semeno, kokosové mlieko, olivový olej a javorový sirup (alebo med) a skombinujte, až kým nebude hladká hmota.
7. V samostatnej miske zmiešajte suché zložky dohromady.
8. Nalejte suché zložky do mokrých zložiek a premiešajte, až kým sa dobre nevytvorí hmota.
9. Vylejte cesto rovnomerne do zásobníkov an muffiny, až kým nie je každá sekcia plná 2/3.
10. Položte zásobník na stredný stojan trúby a pečte 30-35 minút.
11. Nechajte to vychladnúť, potom si vychutnajte! Môžete ich zmraziť a jesť podľa vlastného uváženia kedykoľvek.
ZDROJ:livelovefruit.com