Prišiel čas grilovačiek, tieto dobroty musíte ochutnať, hostia si budú olizovať prsty

Jar tento rok prišla poriadne skoro a tak sa začína obdobie grilovačiek. Čo vám na gril párty nesmie chýbať, aby prebehla hladko a hostia boli spokojní, sú dobré tipy na recepty.

Bravčová panenka na červenom víne

 

Počet porcií: 6 kusov

Potrebujeme:

  • 2 väčšie bravčové panenky vcelku
  • 1 l červeného vína
  • 5 klinčekov
  • 1 celú škoricu
  • 2-centimetrový kúsok zázvoru
  • 2 PL trstinového cukru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • vetvičku rozmarínu
  • 2 lístky šalvie
  • soľ
  • korenie

Postup:

Panenky dôkladne očistíme, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odpočívať. Víno, v ktorom ich budeme pacovať, vlejeme do hrnca, pridáme klinčeky, škoricu, zázvor, cukor, cesnak, rozmarín a šalviu. Privedieme do varu a hrniec hneď odstavíme. Vložíme doň mäso, prikryjeme a necháme stáť, kým víno nevychladne. Mäso vyberieme, osušíme papierovým obrúskom a na grile opečieme zo všetkých strán. Pred servírovaním nakrájame na hrubšie plátky.

 

Rebierka s pivom, medom a čili

Počet porcií: 1 kg bravčových rebier

Potrebujeme:

  • 3 PL medu
  • 1 ČL masla
  • menšiu cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 dl čierneho piva
  • 1 ČL nasekaného čerstvého čili
  • 2 ČL paradajkového pretlaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • štipku soli a mletého korenia

Postup:

Med s maslom necháme v panvici mierne skaramelizovať. Pridáme rozpolenú cibuľu, ošúpaný cesnak a opražíme. Zalejeme pivom, vložíme ostatné ingrediencie a za občasného miešania necháme redukovať, kým zmes nie je hustá ako sirup. Necháme mierne vychladnúť.

Rebierka rozrežeme na časti po 3 – 4 dielikoch a zo všetkých strán potrieme marinádou. Vložíme ich do pevného igelitového vrecka, vytlačíme z neho čo najviac vzduchu a zaviažeme. Vo väčšom hrnci zohrejeme vodu, dáme do nej vrecko s rebierkami a odkryté varíme asi hodinu. Nakoniec na rozohriatom grile dochrumkava dopečieme.

Náš tip:

Tento spôsob úpravy zaručí jemnosť, šťavnatosť aj krehkosť mäsa.

ZDROJ:bidista.com

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>