Kuchárku Faith Durand zaujímalo, ktorá čarovná zložka dokáže v zmrzline nahradiť mliečne výrobky a rôzne sladidlá, bez porušenia jemné a nadýchané textúry zmrzliny. Ak ste si pod touto čarovnou zložkou predstavili banán, mali ste pravdu! A ak nie, nevadí, pretože to nevedela ani sama Faith, kým jej jej sestra neprezradila, že používa na prípravu zmrzliny banány. Ak zmrazený banán rozmixujete v mixéri, dostanete krémovú, jemnú a hlavne lahodnú zmrzlinu. Pre niekoho to nemusí byť novinka, ale prečo sa o toto banánovej kúzlo nepodeliť aj s ľuďmi, ktorí o tejto zmrzline ešte nepočuli. Nemusíte zostávať len pri banánu, experimentovať môžete aj s ďalšími zložkami, akými sú arašidové maslo, Nutella, med, oriešky, kakao alebo škorica. V podstate všetko, čo máte radi.
Behom chvíle tak môžete z jedného banánu vykúzliť osviežujúci, chutnú a zdravú zmrzlinu, bez akéhokoľvek pridaného tuku či cukru! V týchto letných dňoch to pre vás určite bude osvieženie na nezaplatenie.
Na 2 porcie budete potrebovať:
- 2 banány
postup:
Olúpané banány nakrájame na kolieska a vložte do vzduchotesnej nádoby, sklenené misy, či mraziaceho vrecka. Nechajte ich zamraziť aspoň na 2 hodiny, v ideálnom prípade cez noc.
Banány po čase budú vyzerať ako ovsená kaša, hmota bude jemná ale predsa v nej nájdete kusy banánu. Preto stále mixujte, kým vám nevznikne hladká a krémová hmota.
Ak by ste si chceli banánovú zmrzlinu vylepšiť, stačí vložiť do mixéra chvíľu pred koncom mixovanie ďalšie ingredienciu, ako je napríklad Nutella, arašidové maslo, kakao, škoricu, med či orieškami.
Nebojte sa experimentovať a vyskúšajte rôzne chute!
ZDROJ:bidista.com