Pripravte si tinktúru z cesnaku a pite ju týždeň. Účinky vás veľmi prekvapia

Dnes budete vedieť, jednoduchý a zároveň starý spôsob na domáci liek. Jeho hlavnou zložkou bude cesnak. Určite už poznáte niektoré jeho zdravotné vlastnosti. Pripravíme z neho tinktúru, ktorú potom budeme konzumovať týždeň. Pozrite sa, ako to prináša výhody!

Zdravotné vlastnosti cesnaku

Cesnak pochádza z Ázie a bol s nami najmenej päť tisíc rokov. Cesnak poznáme najčastejšie kvôli chuti. Zabudli sme však, že je tiež vynikajúcim zdrojom liečivých látok. Nie sú to len odhady, ale vedecky dokázané činnosti. Je známe, že cesnak podporuje liečbu respiračných vírusových infekcií a dnes o tom nikto nemá pochybnosti. A čo viac, počas jesenného a zimného obdobia by sa malo stať trvalým doplnkom k našej strave, vďaka čomu znižujeme riziko ochorenia.

Jeden strúčik cesnaku je zdrojom mnohých cenných zlúčenín, vrátane vitamínu C, PP, A, vitamínov B, horčíka, draslíka a železa. V ňom nájdeme aj také vzácne mikroživiny ako kobalt, chróm alebo nikel. V tejto situácii stojí za to byť opatrný, pretože na to často zabúdame a kobalt, chróm a nikel môžu byť zodpovedné za alergické symptómy. Nie je tak málo ľudí alergických na to, aj keď si to neuvedomuje. Zvyčajne sa na koži objavujú hrbole.

Pre tých, ktorí chudnú, nemusíte sa báť. Jeden strúčik cesnaku obsahuje len 7 kalórií. C cesnak vám môže pomôcť schudnúť. Nielen zlepšuje trávenie, ale, ako ukazujú štúdie na atlétoch, zvyšuje spaľovanie tukov počas fyzickej aktivity.

Okrem boja proti infekciám má jesť cesnak aj mnoho ďalších výhod. Cesnak znižuje krvný tlak. Pravidelná konzumácia tiež pomáha chrániť pred infarktom a mŕtvicou. Je to preto, že cesnak pomáha chrániť naše krvné cievy pred aterosklerózou. To tiež znižuje úroveň zlého cholesterolu.

Cesnak pôsobí ako jed na parazity žijúce v našich črevách. Cesnak je tiež zdrojom antioxidantov, čo znamená, že nielenže inhibuje proces starnutia, ale tiež zabraňuje rakovine.

Ako urobiť tinktúru cesnaku

prísady:

  • 7 strúčikov cesnaku
  • 200 ml liehu

príprava:

  1. Cesnak ošúpeme a potom jemne nasekáme.
  2. Dajte ho do nádoby s vrchnákom.
  3. Nalejte alkohol a dajte ho na tmavé miesto na 10 dní.
  4. Po uplynutí tejto doby sa samotná kvapalina pretlačí a cesnak zlikvidujte, najlepšie použite gázu.
  5. Ponecháme tinktúru stále zakrytú po dobu 4 dní a po tejto dobe začneme liečbu.

dávkovanie:

  1. 1 deň – 2 krát 4 kvapky
  2. 2 dni – 2 krát 6 kvapiek
  3. 3. deň – 2 krát 10 kvapiek
  4. 4. deň – 2 krát 15 kvapiek
  5. 5 dní – 2 krát 20 kvapiek
  6. 6 dní – 2 krát 25 kvapiek
  7. 7 dní – 2 krát 50 kvapiek
  8. potom 2 x 25 kvapiek, až kým sa tinktúra neukončí

použitie:

Liečbu používame týždeň. Dávkovanie sa má tiež dodržiavať. Jeho použitie je účinné pri rôznych typoch infekcií, pomáha nám rýchlejšie sa zotaviť. Okrem toho môže byť použitý profylakticky na posilnenie imunity, zlepšenie cirkulácie, ochranu pred aterosklerózou. Táto tinktúra sa tiež nazýva elixír mládeže a okrem početných zdravotných vlastností ju používajú na potlačenie procesu starnutia pokožky. Táto tinktúra je silná, preto by sa mala užívať raz ročne. Preto je najlepšie počkať na okamih, keď prechladnete, pokiaľ ho lekár nezakáže používať s liekmi, ktoré sme dostali. Ak chcete čerpať zo všetkých zdravotných vlastností cesnaku, jednoducho ho pridajte do svojho jedálnička.

Ako sa zbaviť vône cesnaku

Častý príjem cesnaku je spojený s problémom zápachu. Nielen vydychovaný vzduch bude mať vôňu cesnaku, ale aj hrnca. Všetko je chybou alicínu, ktorý nie je metabolizovaný a musí sa vylučovať buď inhaláciou alebo vo forme potu.

Môžete sa zbaviť cesnakovej vône žuvacou petržlenovou vňaťou alebo klinčekmi. Zabijeme chuť v ústach medom. Ak máme mlieko, môžeme ho piť, zabíja chuť cesnaku ako červené víno. To tiež pomáha žuvanie zeleru, lovage, lístky mäty alebo kávové zrná. Chuť, ktorá má tieto produkty, účinne neutralizuje vôňu cesnaku.

Ak chcete odstrániť vôňu cesnaku z rúk, pretože ste ho len ošúpali, umyte ich  citrónovou šťavou alebo utrite soľou.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>