Pripravte si domáce Salko len za 15 minút! Prírodné, voňavé a husté …

Kondenzované mlieko, známe pod názvom „salko“, symbolizuje bezstarostné detstvo a pochúťku, ktorú mali radi takmer všetci.

Pripravte si ho aj vy podľa nášho návodu a nemusíte sa obávať možnosti, že by sa vám nevydarilo!

potrebujete:

  • 200ml mlieka 
  • 200g práškového cukru 
  • 20g masla

postup:

Zmiešajte si v hrnci všetky tri suroviny.

Položte hrniec na mierny oheň a miešajte, kým sa maslo a cukor nerozpustí. Keď zmes začne peniť, je to jasný dôkaz, že sa začína variť.

Zvýšte plameň, pokračujte vo varení a nezabudnite na stále miešania. Pokiaľ začne zmes príliš peniť, pomaly znížte plameň. Potom, čo mliečna zmes zovrie, povarte ju ešte presne 10 minút.
Odstráňte hrniec zo sporáka a vložte ho do studenej vody. Tým zaistíte, že sa kondenzované mlieko ochladí a zhustne.

Vylejte ho do vhodnej nádoby na skladovanie. Dôležité je, aby to bolo uzavreté a položené na suchom mieste v chladničke.

Dobrú chuť!

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>