Potrebujete mať vždy na stole sladkosti? Ja zbožňujem banjour – jemné, vzdušný, s obľúbenou banánovou príchuťou. Ukázalo sa, že je celkom možné pripraviť ich doma. Tento recept je ešte prirodzenejší, čo znamená, že v ňom nie sú žiadne konzervačné látky a deti budú šťastné z takéhoto dezertu. Tu je recept.
Banánové „BONJOUR“
Suroviny:
- 1 čokoláda
- 4 – 5 banánov
- nasekané arašidy
Postup:
Banány nakrájané na plátky a vložte do mrazničky. Pripravte si čokoládové formy.
Za týmto účelom namažte poloblúkové silikónové formy s čokoládou. Niekedy je potrebné aj na viac krát, podľa toho koľko čokolády chcete na vrch dezertu mať. A tiež to vložte do chladničky stuhnúť. o nie je veľmi tenké, tento postup by sa mal opakovať niekoľkokrát, aspoň 2.
Ďalej si olúpeme ostatné banány a položíme ich do mixéra. Urobíme banánovú penu, chcem vás varovať! „Ihneď ako ste vyrobili penu, vložte ju do čokoládových foriem, pretože sa zmes začne rozpúšťať a my to nepotrebujeme.
Dajte toľko banánovej peny tak, aby ich z formy nebolo vidieť. Vzhľadom k tomu, že mi zbožňujeme arašidy posypali sme ich rezanými arašidmi a znovu vložíte do mrazničky až do zmrazenia.
Pred podávaním odstráňte a nechajte niekoľko minút stáť.
Mňam!
ZDROJ:/di-via.ru