Pripravte si 2 citróny, maslo a vajcia, zmiešajte a o chvíľu máte hotový lahodný citrónový krém do zákuskov

Citróny používajú často kuchári v anglicku do citrónového krému. Špecialitou krému je to, že sa dá zmiešať s mascarpone, takže môžeme ho použiť na každý koláč. Je to dosť tuhý, ale ak ho zmiešate s mascarpone a tvarohom, je prekvapivo chutný.

zloženie:

  • 2 citróny
  • 2 vajcia
  • 40 g masla
  • 100 g cukru

príprava:

Umyte citrón, nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Maslo stopte a nechajte vychladnúť. Pridajte vajcia a pomaly ich premiešajte s maslom. Taktiež primiešajte cukor, citrónovú šťavu a citrónovú kôru citrónu. Miešajte nad parou parou za stáleho miešania pokiaľ bude krém dostatočne hustý a dáme do pohára.

Mňam!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>