Suroviny:
- tvaroh 500 g
- smotana 400 ml
- cukor 100 g
- prášok do pečiva 1 lyžica
- práškový cukor 200 g
- pšeničná múka 80 g
- voda 80 ml
- želetína 40 g
- kakaový prášok 4 lyžice
- slnečnicový olej 2 lyžice
- vajíčko 1 ks
- konzervy čerešne 250 g
- kyslá smotana 100 ml
- vanilka 0,5 lyžice
príprava
- Pripravte si cesto na sušienky. Rozšľaháme vajcia a cukor do jednotnej hmoty. Pridajte slnečnicový olej a kyslú smotanu. Vymiešame.
- Zmiešajte múku s kakaom a práškom do pečiva, potom sa pomaly po častiach pridá ku kvapalnej zmesi za stáleho miešania do hladka.
- Namažte formu a umiestnite cesto na ňu tak, aby jeho hrúbka nepresahovala 3 cm. Vložte formu do predhriatej rúry na 190 stupňou a pečte koláč po dobu 15-20 minút. Nechajte vychladnúť hotovú sušienku.
- Namočte želatínu do vody a necháme 15-20 minút.
- Pripravte si krém. Preceďte tvaroh cez sito a pridáme smotanu, práškový cukor a vanilku. Dôkladne s mixérom premiešajte.
- Želatínu nechájte napučať vo vodnom kúpeli, a pridajte do krému.
- Nakrájte piškótového koláče na kocky 2 x 2 cm, vypustiť šťavu z konzervovaných čerešní a umiestniť ich do misy.
- Dájtee ich na dno a po stranách rozdelenej formy. Naplňte dno niekoľkými lyžicami smotany. Šíriť tretinu sušienok a tretinu čerešní, zalejeme smotanou. Tento postup opakujte ešte dvakrát vyplniť všetky zvyšky krému. Vyrovnajte povrch torty.
- Pokryť tortu a dať do chladu po dobu 5-6 hodín.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU