Pripravte sa na niečo obrovské, torta Soufflé, tento recept si získa srdcia všetkých vašich blízkych

Suroviny:

  • tvaroh 500 g
  • smotana 400 ml
  • cukor 100 g
  • prášok do pečiva 1 lyžica
  • práškový cukor 200 g
  • pšeničná múka 80 g
  • voda 80 ml
  • želetína 40 g
  • kakaový prášok 4 lyžice
  • slnečnicový olej 2 lyžice
  • vajíčko 1 ks
  • konzervy čerešne 250 g
  • kyslá smotana 100 ml
  • vanilka 0,5 lyžice

príprava

  1. Pripravte si cesto na sušienky. Rozšľaháme vajcia a cukor do jednotnej hmoty. Pridajte slnečnicový olej a kyslú smotanu. Vymiešame.
  2. Zmiešajte múku s kakaom a práškom do pečiva, potom sa pomaly po častiach pridá ku kvapalnej zmesi za stáleho miešania do hladka.
  3. Namažte formu a umiestnite cesto na ňu tak, aby jeho hrúbka nepresahovala 3 cm. Vložte formu do predhriatej rúry na 190 stupňou a pečte koláč po dobu 15-20 minút. Nechajte vychladnúť hotovú sušienku.
  4. Namočte želatínu do vody a necháme 15-20 minút.
  5. Pripravte si krém. Preceďte tvaroh cez sito a pridáme smotanu, práškový cukor a vanilku. Dôkladne s mixérom premiešajte.
  6. Želatínu nechájte napučať vo vodnom kúpeli, a pridajte do krému.
  7. Nakrájte piškótového koláče na kocky 2 x 2 cm, vypustiť šťavu z konzervovaných čerešní a umiestniť ich do misy.
  8. Dájtee ich na dno a po stranách rozdelenej formy. Naplňte dno niekoľkými lyžicami smotany. Šíriť tretinu sušienok a tretinu čerešní, zalejeme smotanou. Tento postup opakujte ešte dvakrát vyplniť všetky zvyšky krému. Vyrovnajte povrch torty.
  9. Pokryť tortu a dať do chladu po dobu 5-6 hodín.

 

ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>