Pripravte lososa netradičným spôsobom – zabaľte ho do lístkového cesta spolu so špenátom a upečte dochrumkava

Možno len odhadnúť, v ktorej krajine tento pokrm bol pripravený prvý krát. Francúzi hovoria, že Losos en Crouy, čo znamená “losos s krustou.” V Dánsku a Nemecku, on je považovaný za jeden z tradičných vianočných pokrmov a zapečený so zeleninou a korením.

Dnes nemusíte byť profesionálny kuchár alebo počkať na Vianoce. Stačí kúpiť ďalšie prísady a pripraviť ho.

Prísady:

  • špenát 300 g
  • smotana 100 ml
  • citrón 1 ks
  • olivový olej 2 lyžice
  • parmezán 70 g
  • losos 400 g
  • lískové cesto 500 g
  • vajíčko 1 ks
  • koriander 0,5  lyžica
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Čistiť ryby, samostatné filé a odstrániť kože. Režeme na podlhovasté kusy. Osolíme a okoreníme ryby a posypeme citrónovou šťavou.
  2. Rozohrejte olivový olej na panvici. Nasekaný špenát umiestniť na panvicu. Na špenát, soľ a korenie dáme podľa chuti. Pridajte koriander a kôru z 1 citróna.
  3. Pridať do špenátu smotanu (20% tuku) a zmixujeme všetko. Zmes sa privedie do varu za mierneho varu a po dobu 5 minút, aby sa väčšina kvapaliny odparila a dosiahnutie potrebnej hrúbky.
  4. Nastrúhame syr na strúhadle a pridajte do špenátu. Zmiešame a odstránime z tepla.
  5. Položte hotové lístkové cesto, na povrch posypeme múkou. Usporiadať polovicu špenátu na cesto. Toto je prvá vrstva. Rybie plátky sa dá druhá vrstva. A zvyšok náplne – konečná tretia vrstva.
  6. Spravte rezy po stranách plátu cesta a splietať do vrkoča. Zabaľte cesto po stranách.
  7. Predhrejte rúru na 180 ° C, Rozšľaháme vajcia a potrieme cesto. Poslať do rúry na 30-40 minút.
Keď je jedlo hotové, neponáhľajte sa ho hneď rozrezať. Prekvapte vašich hostí a potom, ich nechajte obdivovať chuť. Tento delikátny rybí recept ste ešte neskúsili.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>