Prečo by mala naša strava obsahovať veľa cibule? Budete sa diviť

Pór patrí do rodiny allium, čo znamená, že je spojený s cibuľou a cesnakom. Stonky sú však jedlé časti a nie sú tak horké a ostré ako ich príbuzní. V skutočnosti má jemnú chuť, ktorá môže urobiť sortiment jedál omnoho lepšie. Vzhľadom na ich miernu chuť je najlepšie pridávať cibuľu iba vtedy, keď je misa, ktorú zmiešate, takmer pripravená.

Okrem polievok, šalátov, omeliet, fritov a oveľa viac, chuť je pôsobivá a vyzerá atraktívnejšie (je to skvelé pre dekoráciu), pór tiež poskytuje všetky druhy zdravotných výhod. Hovorí sa, že zaradenie cibule do stravy je prínosom pre zažívacie, obehové a imunitné systémy. Štúdie hovoria, že pór môže tiež pomôcť znížiť riziko vzniku rakoviny. Je známe, že tieto populárne bylinky pomáhajú zachovať ostrosť zraku, ako aj prevenciu osteoporózy.

Ak chcete získať všetky prospešné živiny a antioxidanty z póru, použite ostrý nôž, aby ste ho mohli odstrániť. V opačnom prípade tieto užitočné oleje padnú iba na reznú dosku a nie na výrobky, ktoré varenie. A ako sme uviedli predtým, posypte cibuľu na misku len vtedy, keď je pripravená.

Bez ďalších príčin, tu sú niektoré z dôvodov, prečo je cibuľa jednou z najpozoruhodnejších bylín na planéte:

Cibuľa čisti tráviaci trakt

Rovnako ako ostatní členovia rastlín allium, cibuľa obsahuje obrovské množstvo zlúčenín síry. To znamená, že prítomnosť cibule vo vašej strave pomôže odstrániť toxíny a mikróby z črevného traktu, zlepšuje trávenie a eliminuje rôzne tráviace problémy.

Čistí aj zvyšok vášho tela

Čistí nielen črevá, ale aj zvyšok vášho tela. To je spôsobené tým, že táto bylina má mierne diuretické vlastnosti. Spotreba pomáha urýchliť uvoľňovanie nečistôt zvýšením produkcie moču.

Použitie môže znížiť riziko vzniku rakoviny

Hovorí sa, že v cibuľke existuje veľa druhov antioxidantov a jedným z nich je kvercetín. Početné štúdie ukazujú, že kvercetín môže byť účinný proti radu rakovín. Mimochodom, kvercetín sa nachádza aj v jablkách, najmä v kôre.

Táto bylina pomáha priostriť vašu víziu

Ďalšie antioxidanty obsiahnuté v cibule sú luteín a zeaxantín. Oba tieto silné antioxidanty pomáhajú chrániť komponenty očí pred poškodením voľnými radikálmi. Zaradením cibule do stravy pravidelne sa dá zabrániť problémom, akým je katarakta a makulárna degenerácia.

Zabraňuje vrodené chyby

Chcete chrániť svoje dieťa pred vrodenými poruchami? Uistite sa, že pridáte do stravy viac potravín bohatých na kyselinu listovú, ako je cibuľa! Odborníci hovoria, že kyselina listová v týchto bylinách pomáha predchádzať poruchám neurónovej trubice u novorodencov.

Pomáha predchádzať osteoporóze

Jednou z hlavných živín v cibule je vitamín K, ktorý je životne dôležitý pre udržanie stability kostí. Úloha vitamínu K v prevencii osteoporózy je táto: táto živina pomáha zabezpečiť, aby vápnik zostal vo vašich kostiach a nebol sa rozliať do krvného obehu.

Dobrá pre vaše srdce

V cibulách možno nájsť množstvo užitočných zlúčenín a jedným z nich je tzv. Allicín. Okrem toho u iných členov rodiny allium pomáha alicín v cibule znížiť hladinu zlého cholesterolu. Podobne je známe, že táto zlúčenina pomáha udržiavať vysoký krvný tlak pod kontrolou.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>