Každý, kto má migrénu, vie, aká to môže byť hrozná bolesť! Medzi príznaky patrí nevoľnosť, citlivosť na svetlo a zvuk. Útoky môžu spôsobiť vyčerpávajúcu bolesť niekoľko hodín alebo dokonca niekoľko dní a môžu byť mimoriadne vážne až do bodu, keď je bolesť neznesiteľná. Rôzne varovné príznaky migrény zahŕňajú zápchu, zmeny nálady, stravovacie návyky, hnačku alebo bolesť krku.
Často dokonca aj potraviny, ktoré budete jesť alebo piť, môžu vyvolať migrény. Ak trpíte migrénou, poraďte sa so svojím lekárom o konkrétnom príčine, druhu migrény a čo s tým môžete urobiť.
Chemické a prírodné príčiny
Podľa klinickej Mayo väčšina ľudí s migrénami má nerovnováhu chemických látok v mozgu. Konkrétnejšie, ich hladiny serotonínu sú veľmi nízke, čo vedie k silnej bolesti. Medzi ďalšie príčiny patrí alkohol, čokoláda, výživové nedostatky, kofeín, stres, starý syr.
Nutričné príčiny
Medzi nedostatkom riboflavínu a / alebo B12 v tele je veľmi silná väzba. Je vedecky dokázané, že migrény sa znížia o 50 percent, ak pacient pravidelne užíva riboflavín.
Prečo hroznová šťava funguje proti migréne
Hoci víno môže byť potenciálnym spúšťačom migrény, hroznová šťava je vlastne jedným z najúčinnejších spôsobov, ako zmierniť bolesť a predchádzať migréne. Hrozno je naplnené vitamínom C, B12 a riboflavínom. Preto ich účinnosť pri zmierňovaní migrény nie je prekvapujúca.
Odporúča sa vyhnúť sa hroznovej šťave zo supermarketov, pretože chýba obsah riboflavínu obsiahnutého v semenách. Cukor sa tiež často pridáva k nej. Preto pre optimálne výsledky by ste mali pripraviť vlastnú domácu šťavu.
Rýchly návod na varenie:
- Najskôr odstráňte hrozno zo stoniek.
- Umyte bobule dôkladne, najlepšie pod tečúcou vodou.
- Varte hrozno v hrnci na sporáku asi desať minút, pri strednom ohni. A neustále miešajte, aby sa nezlepilo a nepripálilo a pustí šťavu, môžete aj rozmixovať.
- Preceďte do pohára pomocou gázy alebo sita.
- Odstráňte pozostatky hrozna.
- Vložte hroznový džús do chladničky a ochlaďte ju.
- Domáca hroznová šťava je pripravená!
ZDROJ:fithacker.ru