PREČO BY STE NIKDY NEMALI VYHODIŤ NAKLÍČENÝ CESNAK!

Škoda, že som sa o tom práve dozvedel …

Hneď ako na cesnaku zbadáme jasnezelený výhonok , jednoducho ho vyhodíme . Ale napadlo vám niekedy , že môžete použiť klíčiaci cesnak? Áno, je to pravda – naklíčený cesnak je v skutočnosti liečivejší a výživnejší ako bežná cesnaková žiarovka.

Úžasné výhody cesnaku.

Cesnak je liečivá zelenina a nie je pochýb o tom. Skladá sa z antivírusových, antibakteriálnych a protiplesňových vlastností , ktoré z neho robia hlavnú zložku alternatívnych metód liečby rôznych chorôb.

Používa sa hlavne na zníženie krvného tlaku, udržanie správnej hladiny cholesterolu a prevenciu srdcových chorôb. On tiež vyšplhala en s rakovinou bojovať a posilnenie imunitného systému. Používa sa ako kľúčová prvá metóda liečby nejedovatého hadieho uštipnutia a vírusových infekcií.

Liečivé vlastnosti cesnaku sú spôsobené prítomnosťou účinnej látky alicín v ňom. To pomáha znižovať hladinu faktora nekrózy nádorov-α (TNF-α). Bojuje tiež proti vysokej hladine inzulínu, triglyceridov, glukózy a kyseliny močovej v krvi . Hrá dôležitú úlohu pri zlepšovaní citlivosti na inzulín u diabetikov.

Ako cesnak zlepšuje klíčenie .

Pre charakteristiku mnoho reštaurácií, ktoré sú pri použití klíčiace semená, orechy, obilie a a strukoviny k zlepšeniu chuti potravín . Je pravda, že klíčenie IMPROVEMENT vyprázdni textúru a chuť určitých zložiek. Klíčenie potravy navyše zvyšuje antioxidačnú aktivitu a obsah fenolov.

Chong-Sang Kim, Ph.D., vysvetľuje, že keď sú semená alebo zrná ju klíčiť a veľmi citlivé a s vírusom hodín , baktérie jamy a hmyz. To spôsobí , že budúprodukovať rôzne chemikálie známe ako fytoalexíny. Tieto chemikálie pomáhajú potravinám brániť sa a zabraňujú množeniu mikroorganizmov.

Chon-Sang Kim študoval tento jav s cesnakom a zistil, že naklíčený cesnak do piatich dní mal vyššiu antioxidačnú aktivitu v porovnaní s čerstvým cesnakom. Okrem toho je zložený z mnohých ďalších prospešných látok.

Výťažky z naklíčeného cesnaku testované a zistili, že chránia bunky pred rôznymi druhmi škodlivých látok . Výskum teda ukázal, že klíčenie je prospešným spôsobom na zlepšenie antioxidačných vlastností cesnaku.

Naklíčený cesnak v polievke môže byť teda pre vaše zdravie veľmi prospešný. Stále si môžete vychutnať výhody čerstvého cesnaku, a keď vypustí, použite túto položku.

Keď nabudúce nájdete naklíčený cesnak, nevyhadzujte ho.

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>